NHL julkaisi uudet luvut: Suomi jyrää Venäjän – yksi pohjoismaa omassa sarjassaan

Kaapo Kakko MTV:n uutisvideo

Sport Content

Jääkiekon NHL–liigan runkosarja käynnistyi keskiviikkona. NHL julkisti kauden kynnyksellä virallisten avausmiehistöjen maajaon. Suomalaisia on neljänneksi eniten.

Kanada (295 pelaajaa kaikkiaan 690:stä) ja USA (177) ovat luonnellisesti kaksi selvästi isointa maata. Ruotsi (79) tulee kolmantena. Suomi (33) kukisti niukasti Venäjän (31).

Tshekki (26) on viides. Sitten Euroopan maista tulevat Sveitsi (11), Slovakia (9), Tanska (7) ja Saksa (7). Yhteensä eri kansalaisuuksia on 20.

Avausmiehistöissä on neljä 18-vuotiasta, joista puolet eli Kaapo Kakko ja Ville Heinola ovat suomalaisia. Ne kaksi muuta ovat New Jersey Devilsin yhdysvaltalaissentteri Jack Hughes ja Los Angeles Kingsin ruotsalaispuolustaja Tobias Björnfot.

Kansainvälisimmät joukkueet ovat Colorado Avalanche ja Columbus Blue Jackets. Kummallakin on riveissään yhdeksää eri kansallisuutta.

Vain Boston Bruinsin Zdeno Chara ja San Jose Sharksin Joe Thornton ovat kokeneet NHL:ää jo 1990-luvulla. Tällä vuosituhannella syntyneitä pelaajia on 11.