Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Elämässä kiinni – vihtiläisen harrastajan postuumi taidenäyttely Nummelan Päivölässä

Vihtiläisen Pirjo Lindgrenin poismenosta on vuosi.

Elämässä kiinni – Pirjo Lindgrenin maalaustaidetta -näyttely on esillä Päivölän virkistyskodissa marras-joulukuussa viikonloppuisin.

Näyttely luo katsauksen vihtiläisen Pirjo Lindgrenin elämäntyöhön maalaustaiteen saralla. Esillä on parisenkymmentä öljyväri-, akvarelli- ja ikonimaalausta, joissa taiteilija kuvaa hänelle tärkeitä paikkoja, kohtaamisia ja ihmisiä. Teokset tihkuvat elämäniloa sekä dokumentoivat hetkiä, joissa silmä lepää luonnon maisemassa.

Värikkäitä, tunnelmallisia teoksia itseoppineen taiteilijan elämän varrelta.

Taiteilijana Lindgren oli itseoppinut, mutta täydensi osaamistaan Vihdin kuvataidekoulun aikuislinjalla sekä kansalaisopistojen taidekursseilla. Hän oli siviiliammatiltaan kirjeenvaihtaja, mutta jatkokouluttautui huonekalujen restauroijaksi ja toimi muidenkin alojen työtehtävissä. Pirjolle maalaaminen oli kuin terapiaa; se rauhoitti ja toi uutta energiaa arkeen.

Palo taiteeseen syttyi innostavien kuvataideopettajien ansiosta. Lindgren oli syntyjään Meri-Lapista, mikä näkyy maalausten aiheissa. Teoksissa liikutaan myös Länsi- ja Etelä-Suomessa arkisissa ympäristöissä kuten kodin ja kesämökin laitamilla sekä melontapiireissä. Suurin osa näyttelyn öljyvärimaalauksista on 70–80-luvuilta ennen lasten syntymää.

Opinnot veivät Lindgrenin Turkuun, josta hän muutti töiden perässä Nokialle ja Helsinkiin. Vihdissä maalaaminen jatkui ruuhkavuosien jälkeen. Lindgren oli myös aktiivinen kulttuurin harrastaja, mutta maalaaminen jäi vähitellen muistisairauden myötä. Näyttelyn alkaessa tulee kuluneeksi vuosi siitä, kun Pirjo Lindgren kuoli 71-vuotiaana.

Postuumin näyttelyn järjestävät Pirjo Lindgrenin puoliso Jouni Lindgren ja tyttäret Suvi Baloch, Anna Lindgren ja Vilma Lindgren.

Pirjo Lindgrenin maalaustaidetta Virkistyskoti Päivölässä (Taivaantie 41, Nummela). Aukiolo: la-su klo 14–16 ajalla la 5.11.–su 4.12.