Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Harmonikkataiteilija Maria Kalaniemi esiintyy Vihdin pääkirjastossa

Harmonikkataiteilija Maria Kalaniemi esiintyy Vihdin pääkirjastossa, Nummelassa keskiviikkona 9.11. klo 18. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Kalaniemi esiintyy soolona, esittäen omia sävellyksiään ja yllättäviäkin lainoja muiden tuotannosta.

Kalaniemi nousi kansalliseen tietoisuuteen jo lukiolaisena voitettuaan kaikkien aikojen ensimmäisen Kultainen harmonikka -kilpailun vuonna 1983. Hän opiskeli 1980-luvulla Sibelius-Akatemian ensimmäisellä kansanmusiikkikurssilla ja on sen jälkeen toiminut vapaana muusikkona esiintyen ahkerasti kotimaassa ja kiertueilla ympäri maailmaa. Levytyksiä on kertynyt vuodesta 1984 lähtien kaikkiaan kahdeksantoista, valtaosa niistä koostuu hänen omista sävellyksistään. Kalaniemi on myös tunnettu ja arvostettu opettaja, vuosina 2005-2010 hän toimi taiteen keskustoimikunnan nimittämänä taiteilijaprofessorina.

Kalaniemen omaperäinen lyyrinen, mutta intensiivinen tyyli rakentuu suomalaisen ja suomenruotsalaisen kansanmusiikin ja iskelmän pohjalle. Se sisältää vaikutteita myös taidemusiikista ja ulkomaisesta perinnemusiikista, tangosta ja fadosta mustalaismusiikkiin.

Kalaniemi on toiminut paitsi sooloartistina myös lukuisissa eri yhtyeissä, kuten kotimaisessa nykykansanmusiikissa uraauurtavissa Niekussa ja Algardazissa. Tällä hetkellä aktiivisia ovat duot pianisti Timo Alakotilan, harmoonia ja huuliharppua soittavan Eero Grundströmin sekä viulisti Marianne Maansin kanssa.