Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Perussuomalaiset: Hus-rahoituksen tultava valtiolta – vaje edelleen 95 miljoonaa

Perussuomalaisten Uudenmaan piirihallitus sekä Uudenmaan hyvinvointialueiden perussuomalaisten aluevaltuustoryhmät ovat äärimmäisen huolissaan Hus-sairaanhoitopiirin rahoitusvajeesta ja sen aiheuttamista noin 95 miljoonan euron säästötoimista. Tiistaina 4.10. julkaistun kannanoton on allekirjoittanut mm. Länsi-Uudenmaan aluevaltuuston ps-ryhmän puheenjohtaja, vihtiläinen Veli-Matti Laitinen.

Maanantaina 3.10. HUS:n yhtymähallituksen kokouksessa leikkauslistalla olivat mm. Porvoon ja Lohjan sairaaloiden sekä Helsingin Malmin sairaalan yhteispäivystykset sekä traumapäivystykset. Lohjalla säästötoimet lakkauttaisivat päivystyksen lisäksi myös synnytyssairaalan toiminnan.

– Husin yhtymähallitus palautti kokouksessaan leikkauslistan uudelleen valmisteltavaksi, joten tällä kertaa selvisimme säikähdyksellä. Tämä tosin ei poista sitä faktaa, että vaje on edelleen 95 miljoonaa ja säästötoimia joudutaan tekemään. Uusi esitys säästökohteista on siis kohta taas päättäjien edessä, muistutetaan perussuomalaisten tiedotteessa.

Rahaa siis tarvitaan lisää Husille, koska näin mittavista leikkauksista Hus ei pysty selviämään vaarantamatta potilasturvallisuutta. Uudenmaan neljä hyvinvointialuetta ovat myös tekemässä alijäämäiset budjetit vuodelle 2023, jonka takia Husin rahoitusta ei voida vyöryttää pelkästään hyvinvointialueiden vastuulle.

– Rahoituksen tulee tulla valtiolta ja myöntää, että Husin organisaatiouudistus kuten myös hyvinvointialueuudistus ovat tuoneet lähinnä lisää hallintoa, uusia johtajatasoja ja lisää kustannuksia. Hyvinvointialueuudistuksen tarkoituksena oli tuottaa yhdenvertaisia, laadukkaita ja saavutettavia palveluita, kaventaa hyvinvointi- ja terveyseroja ja hillitä kustannusten kasvua, mutta näitä tavoitteita ei selvästikään tulla saavuttamaan, Uudenmaan perussuomalaisten tiedotteessa todetaan.