Nummelanharjun Druidi -video mukana metallimusiikin vientikampanjassa

Nummelanharjun Druidi valloittaa nyt latinalaista Amerikkaa.

Druidin tähdittämä Vihdin taikatalvi -video on mukana opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamassa, isossa heavy metal -musiikin vientikampanjassa, jonka kohteena on latinalaisen Amerikan markkina-alue.

– Vihdin video on osa tämän vientikampanjan mediapakettia, kertoo Vihdin kunnan kulttuurituottaja Tommi Muhli eli itse Druidi.

Suomessa metallimusiikkia voi nähdä jopa osana kuntamarkkinointia – kuten Vihdin taikatalvi -videossa.

Tommi Muhli, Vihdin kunnan kulttuurituottaja

– Video toimii sikäläiselle medialle esimerkkinä siitä, kuinka metallimusiikki on juurtunut luontevaksi osaksi suomalaista kulttuuria ja Druidin tapauksessa myös kuntamarkkinointia.

Come To Latin America -kampanjan ja -kilpailun (www.cometolatinamerica.fi) tarkoituksena on nostaa metallimusiikin profiilia latinalaisamerikkalaisessa mediassa ja edistää suomalaisen metallimusiikin vientiä – onhan Suomessa yli 2 000 metallibändiä.

– Metallimusiikki on todella suosittua latinalaisessa Amerikassa: moni suomalainen metallibändi on ennen korona-aikaa tehnyt tuhansia ihmisiä vetäviä keikkoja siellä. Kuitenkaan sikäläinen valtamedia ei vielä kirjoita metallibändeistä ja aiheesta kovinkaan isosti, Muhli toteaa.

Tommi Muhlilla on pitkä työhistoria metallimusiikin parissa.

– Olen tehnyt PR- ja markkinointihommia monille kotimaisille ja ulkomaisille metallimusiikkigenren kärkinimille ennen aloittamistani kulttuurituottajana Vihdissä.

– Yksi tuttu metallimuusikko ja alalla työskentelevä asustelee nykyään Brasiliassa ja on mukana tässä kampanjassa. Hän oli huomannut Druidin ja piti sitä hauskana esimerkkinä siitä, miten metallimusiikki ja sen ilmiöt ovat valtavirtaa Suomessa. Niin valtavirtaa, että sitä voi nähdä myös osana kuntamarkkinointia.

Vihdin kunnan erikoinen Vihdin taikatalvi -mainosvideo oli mukana Ylen Puoli seitsemän -ohjelman järjestämässä Suomen paras talvikaupunki -kilpailussa viime talvena. Videolla seikkailee vahvasti corpsemeikattu black metal -hahmo Nummelanharjun Druidi, joka laulaa siitä, miten hieno talvikaupunki Vihti on. Videon musiikista vastasi kunnan kulttuurituottaja Tommi Muhli ja kuvauksesta Eero Joenrinne Joenrinne Filmsistä. Erottuvalla videollaan Vihti pääsi talvikaupunkikisan finaaliin ja sijoittui kolmanneksi yleisöäänestyksessä.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat