Kesämusiikkia-sarjan päätös Vihdin kirkossa: suomalaista ja ukrainalaista musiikkia

Pianotaiteilija Jouni Somero soittaa Kesämusiikkia-sarjan päätteeksi Vihdin kirkossa 4. elokuuta klo 19 suomalaista ja ukrainalaista musiikkia.

Konsertin ohjelmassa on Selim Palmgrenin (1878-1951), ukrainalaisen Sergei Bortkiewiczin (1877-1952) ja Jean Sibeliuksen (1865-1957) musiikkia. Konsertin päättää Sibeliuksen Finlandia.

Jouni Somero on soittanut yli 3200 konserttia eri puolilla maailmaa Euroopassa, Aasiassa ja Pohjois-Amerikassa. Somero on tehnyt yhteistyötä useiden kotimaisten ja ulkomaisten laulajien, instrumentalistien ja kapellimestarien kanssa.

Somero on eniten levyttänyt suomalainen pianisti. Levytyksiä on kertynyt eri levymerkeille yli 100. Laajoja projekteja ovat olleet Suomalaisen Pianomusiikin Antologia (5 levyä), Sergei Bortkiewiczin koko pianotuotanto (9 levyä) sekä Tchaikovskin koko pianotuotanto (6 levyä). Somero on levyttänyt myös uudempaa suomalaista pianomusiikkia. Somero on myös ensimmäisenä pianistina levyttänyt Toivo Kuulan pianotuotannon: kokonaislevytys ilmestyi juhlavuodeksi 2018.

Syyskuussa 2012 amerikkalainen Fanfare Magazine valitsi Someron Rebikov-albumin vuoden merkittävimmäksi pianolevyksi.

Spotify julkaisi Someron Bach to You -levyn 2019. Kolmessa kuukaudessa albumia ladattiin yli 70 000 kertaa.

Suomi–Ukraina -konsertti on Vihdin kirkossa torstaina 4.8. klo 19. Konserttiin on vapaa pääsy. 10 euron ohjelma ukrainalaisperheiden hyväksi Vihdin seurakunnan kautta.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat