Vihdin kirkon kesäsarjassa kuullaan torstaina lohdutuksen lauluja

Lohdutuksen lauluja. Niitä kuullaan Vihdin kirkon Kesämusiikkia-sarjan konsertissa torstaina 28. heinäkuuta kello 19.

Lacrimosa - Lohdutuksen lauluja -konsertissa esiintyvät koloratuurisopraano Pirjo Honkanen, sopraano Saana-Maaria Tenkanen sekä jokikuntalaiset altto Taru Muranen ja tenori Paavo Muranen. Konsertissa esiintyvät myös Ursa Muranen, viulu, Markus Lindberg, tenori ja luuttu, ja kanttori Elina Pikkuhookana, piano ja urut.

Konsertin ohjelma koostuu kirkko- ja ooppera-aarioista ja -duetoista.

Ukrainan sodan syttyminen helmikuussa herätti eurooppalaiset tukemaan ukrainalaisia monin tavoin. Sota ei ole ohi ja apua tarvitaan yhä. Vihdin seurakunta tukee tätä työtä Kesämusiikkia-konserttisarjassa.

Lohjalainen koloratuurisopraano Pirjo Honkanen toimii Länsi-Uudenmaan musiikkiopistossa laulunopettajana ja on myös Murasten ja Tenkasen oma opettaja.

– Itse olen aika innoissani, että saimme Pirjon mukaan konserttiin. Hän on upea laulaja ja hyvä opettaja. Hän tuntee laulutekniikan periaatteet todella syvällisesti, mutta parasta on, miten hän kuuntelee ja muokkaa opetusta kunkin oppilaan taitojen mukaisesti, kehuu Taru Muranen.

Honkanen opiskeli laulua ja pianonsoittoa Helsingin Konservatoriossa ja valmistui sieltä laulunopettajaksi 1987. Hänen opettajanaan oli Marja Eskola. Syksyllä 1988 hän jatkoi lauluopintojaan Münchenissä, opintojaan hän on vielä täydentänyt Salzburgissa sekä useilla mestarikursseilla.

Honkanen on esiintynyt useissa oratorio-, lied- ja kirkkokonserteissa Saksassa, Itävallassa, Latviassa ja Suomessa. Hän on laulanut mm. Lohjan tenoripäivillä sekä Lohjan kaupungin-orkesterin solistina Brucknerin ja Mozartin Requiemissä. Hyvinkään Oratoriokuoron ja Hyvinkään Orkesterin solistina hän on laulanut Händelin oratoriossa Messias sekä Bachin H-molli-messussa. Niin ikään Honkanen oli sopraanosolistina Graham Lackin Kalevala-teoksen Nine Moons Dark kantaesityksessä Münchenissä.

Hänen oopperaroolejaan ovat olleet mm. Konstanzen rooli Mozartin oopperasta Ryöstö Seraljista, Olympian rooli Offenbachin Hoffmannin kertomuksista sekä Mozartin Taikahuilun Yön kuningatar.

Lacrimosa - Lohdutuksen lauluja Vihdin kirkossa torstaina 28.7. klo 19. Vapaa pääsy, ohjelma 10 euroa Ukrainan auttamiseksi.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat