Vihdin kunnankirjasto järjesti ensimmäistä kertaa runsaasti ohjelmaa heinäkuussa

Kirjaston keskikesän monipuolinen tapahtumatarjonta ilahdutti erityisesti lapsiperheitä. Kävijät löysivät tapahtumat hyvin.

Vihdin kunnankirjasto on järjestänyt ensimmäistä kertaa heinäkuussa runsaasti erilaisia lapsille ja nuorille suunnattuja tapahtumia niin ulkona kuin sisätiloissakin.

Lapsiperheet ovat ottaneet keskikesän monipuolisen tapahtumakirjon ilolla vastaan. Aikaisempina kesinä heinäkuu on ollut rauhallisempaa aikaa kirjastoissa.

Kunnankirjastossa iloitaan siitä, miten hyvin tapahtumat ovat tavoittaneet kävijät:

– Heinäkuun tapahtumat ovat tavoittaneet kävijät oikein hyvin. Yllätyimme iloisesti kävijämääristä esimerkiksi järjestämissämme lasten elokuvissa, kertoo pedagoginen informaatikko Janika Puolitaival.

– Perheet ovat olleet tyytyväisiä, kun heinäkuussakin on järjestetty erilaista toimintaa. Kokeilimme tätä nyt ensimmäisen kerran.

Heinäkuun tapahtumat ovat tavoittaneet kävijät oikein hyvin.

Pedagoginen informaatikko Janika Puolitaival

Viimeisimpiä kirjaston järjestämiä tapahtumia olivat maanantaina järjestetty kivien maalaus Nummelan kirjaston pihalla sekä tiistain askartelupaja ja keskiviikon perinteinen odotettu satupiknik, jota vetää kirjaston satutäti.

Taidepajassa maalattiin pihalla eri kokoisista ja näköisistä kivistä taideteoksia ja mukana oli runsaasti eri ikäisiä lapsia ja nuoria maalaamassa kivistä persoonallisuuksia.

– Askartelupajassa kirjaston sisätiloissa sai askarrella mitä halusi, vaikka robotin. Kun robotille toi mukanaan oman rungon, esimerkiksi muovipullon, niin kaikki muut tarvikkeet kirjasto tarjosi.

– On ollut hienoa seurata lasten luovuutta, kun he ovat itsenäisesti ideoineet erilaisia teoksia annetuista materiaaleista, Janika Puolitaival jatkaa.

Vihdin kunnankirjaston Nummelassa järjestämät elokuvanäytökset ovat olleet suosittuja. Kirjasto tarjoaa osallistujille popparit.

Seuraava näytös pidetään keskiviikkona 27.7. kello 15. Vuorossa on Star Wars Roque One -elokuva, jonka ikäraja on 12 vuotta. 9-11 -vuotiaat pääsevät katsomaan elokuvaa aikuisen seurassa.

Kunnankirjaston kirjastoauto lähti kesätauon jälkeen maanantaina 25.7. jälleen liikkeelle.

– 8.8. palataan jälleen normaaliin syksyn aikatauluun, jolloin auton ajoreittiin tulevat mukaan koulupysäkit ja päiväkodit.

– Kirjastoautomme on jo vuosia palvellut "vanha rouva" ja samalla autolla mennään edelleen, Puolitaival jatkaa.

Kirjastoauton kuljettajana toimii Sami Anttila. Kirjastoautolla on merkittävä rooli kirjaston palveluiden saavutettavuuden kannalta Vihdin haja-asutusalueilla.

Juttua muutettu 28.7.2022 klo 10.30: alle kouluikäiset korjattu 9-11-vuotiaiksi.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat