Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poikkitaiteellinen Nummela Art Night järjestetään lokakuussa

Tapahtuma on jatkoa viime syksyn katutaidetapahtuma Palma Artille.

Valtakunnallisestikin laajalti huomiota saanut katutaidetapahtuma Palma Art saa jatkoa, kun 8. lokakuuta Nummelan lentokentällä järjestetään Nummela Art Night -tapahtuma.

Musiikkia, katutaideseiniä, teoskokonaisuuksia sekä installaatioita tarjoavan poikkitaiteellisen tapahtuman taiteiden kuraattorina ja tuottajana toimii seinämaalauksistaan kansainvälisesti tunnettu vihtiläinen kuvataiteilija Salla Ikonen.

Uniikkien taide-elämysten ohella Nummela Art Nightissa esiintyy vaihtoehtoisen popmusiikin kotimainen kärki: Vesta, pehmoaino, MELO, Antti Autio, View, Malla ja Koisjärven Disko sekä huippu-dj:t Xmies, Huge Hefner, Mizfire ja Antti Kneckt.

Viime syksynä 30 suomalaista katutaiteilijaa maalasi noin 1040 neliömetriä muraaleja ja taideteoksia purettavan Palman asuinalueen rakennuksiin. Avajaisissa esiintyivät muun muassa Ruusut ja Jesse Markin.

Positiivinen palaute toimi kannustimena uudelle tapahtumalle.

Kulttuurituottaja Tommi Muhli

Yleisö otti tapahtuman heti omakseen, ja Vihdin kunnan kulttuurituottaja Tommi Muhli odottaa Palma Artista versonutta Nummela Art Night -tapahtumaa innolla.

– Positiivinen palaute toimi kannustimena uudelle tapahtumalle, josta toivottavasti muodostuu vuosittainen perinne, Muhli kertoo Vihdin kunnan tiedotteessa.

– Nummela Art Nightin toivotaan tuovan energiaa ja iloa syksyn pimeyden keskelle, sekä lisäävän taiteen ja kulttuurin kentän arvostusta Vihdissä.

Tapahtuma haluaa rikkoa perinteisiä käsityksiä maalaiskuntien ja pienten kaupunkien konservatiivisesta tapahtumatarjonnasta ja tarjota laadukkaan ja rohkean, poikkitaiteellisen kokonaisuuden. Taiteellinen sisältö saa inspiraatiota muun muassa tapahtuman uniikista luonnosta ja lentämisestä. Luvassa on esimerkiksi lentävä kaiutin.

Viime vuonna taiteilijoiden työskennellessä tapahtui useampi yllättävä sattuma. Tamperelaiset OCTO ja Piksu maalasivat toistensa töistä tietämättä saman talon eri seinille lohikäärmeaiheisia kuvia, ja kyseisen talon läheisestä pusikosta löytyi vanha hylätty pehmolohikäärme. Lisäksi kaksosia maalannut taiteilija Poppamaija sai kuulla, että talossa jonka seinään hän maalasi teosta, oli aikoinaan asunut kaksostytöt.

– Uudet kuvat tuntuivat tuovan näkyviin alueen historiaa, Muhli ihmettelee.

Nummela Art Night 8.10.2022. Nummelan lentokenttä, Lentokentäntie 5, Nummela. Tapahtuma alkaa klo 12 ja päättyy klo 24. Liput ennakkoon 20 euroa ja ovelta ostettuna 25 euroa. Tapahtuma on ikärajaton, mutta alueelta löytyy rajattu anniskelualue.