Hiidenkirnu Festivalin järjestäjät tyytyväisiä: "Meillä on kovat odotukset ensi vuodelle"

Ensimmäistä kertaa pidetty festivaali houkutteli Nummelan pesäpallostadionille viikonlopun aikana lähes 6 000 ihmistä.

Hiidenkirnu Festival on pääkaupunkiseudun uusin musiikkifestivaalitulokas. Festareita juhlittiin Nummelan pesäpallostadionilla Vihdissä 15.-16.7. Ensimmäistä kertaa pidetty festivaali houkutteli Nummelaan lähes 6 000 ihmistä.

– Perjantaina paikalla oli noin 1 500 ihmistä. Lauantaina yleisöä oli 3 500 – 4 000. Perjantaipäivä ei kiinnostanut yhtä paljon kuin lauantai ja kävijämäärä oli meille pettymys. Lauantaina oli sähköä ilmassa ja päivä oli menestys. Lauantai paikkasi perjantain vähäistä yleisömäärää, kertoo tapahtumapäällikkö Henri Kulmala United Festivals Oy:stä.

Lauantaina festivaaleilla esiintyivät muun muassa JVG, Eppu Normaali, Ressu Redford ja Suvi Teräsniska. Perjantain artistivetonauloja olivat esimerkiksi Sanni, Blind Channel ja Tommi Läntinen.

On hienoa, että ihmiset tulevat paikalle kun jotain järjestetään.

Tapahtumapäällikkö Henri Kulmala

Festivaalin järjestäjät ovat saaneet yleisöltä positiivista palautetta. Somejulkaisujen perusteella ensi vuoden festivaaleihin valmistaudutaan jo.

– Uusi festivaali otettiin Vihdissä ilolla vastaan. On hienoa, että ihmiset tulevat paikalle kun jotain järjestetään. Meillä on kovat odotukset ensi vuodelle. Festarit saavat jatkoa, Kulmala lupaa.

Henri Kulmala kertoo, että vaikeinta on aina silloin, kun jokin tapahtuma järjestetään ensimmäistä kertaa.

– Riskit olivat kovat, kun lippujen myynnistä ei ollut takeita ja kulut juoksivat koko ajan. Taloudellisesti pääsimme juuri ja juuri positiiviseen tulokseen.

Perinteikäs Nummelan pesäpallostadion osoittautui hyväksi ja monipuoliseksi festivaalialueeksi.

– Ihmiset kaipaavat tapahtumissa paikkoja, joissa istahtaa. Hiidenkirnussa istumapaikkoja löytyi valmiiksi stadionin katsomosta. Festivaaleilla satoi ajoittain. Pesäpallokentän alusta imi hyvin sadeveden eikä vesilammikoita syntynyt, Kulmala iloitsee.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat