Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Elokuussa ihaillaan puutarhoja – mukana 800 kohdetta, myös vihtiläisiä ja karkkilalaisia pihoja

Avoimet Puutarhat -tapahtumassa on tänä vuonna mukana ennätykselliset 800 kohdetta, joita pääsee ihastelemaan ympäri Suomea sunnuntaina 7.8.2022 klo 12 – 17. Mukana on pari sataa uutta puutarhaa viime vuoteen verrattuna.

Tapahtumassa pääsee vierailemaan hyötypuutarhoissa, joissa kypsyy jo satoa sekä ihailemaan elokuisia koristepuutarhoja lukuisine perennoineen. Mukana on siirtolapuutarhoja, yksityisiä pihoja sekä alan nähtävyyksiä.

Useissa puutarhoissa on lisäksi erikoisohjelmaa, johon voi tutustua etukäteen Avoimet Puutarhat -sivujen puutarhakuvauksissa.

Karkkilasta mukana on yksi puutarha, Vihdistä viisi ja Lohjalta yksitoista.

Karkkilassa on mahdollisuus vierailla Lailan puutarhassa, joka on runsaslajinen puutarha Mäntykankaalla harjujen välissä. Ihastelemaan pääsee muun muassa erilaisia kukkivia puita, pioneja sekä kurjenpolvia. Lisäksi puutarhasta löytyy lasten leikkipaikka ja kaneja ulkotarhassa.

Vihdistä löytyy esimerkiksi maataidepuutarha ja luonnonmukaisuutta vaaliva puutarha ja Lohjalta puolestaan koirien piha sekä taimisto, jossa mydään kukkia, joita perhonen ostaisi.

Tapahtuman järjestävät Puutarhaliitto ry ja Svenska Trädgårdsförbundet rf ja se toteutetaan yhteistyössä eurooppalaisen Rendez vous aux Jardins -verkoston kanssa.

Tänä vuonna tapahtuman yhteiseksi eurooppalaiseksi teemaksi on valittu ”Puutarhat ilmastonmuutoksessa”. Teema kannustaa miettimään ja vaihtamaan ajatuksia puutarhojen vaikutuksista ilmastonmuutokseen. Uusien kasvien ja suojautumisen luonnon ääri-ilmiöiltä uskotaan puhututtavan tapahtuman kohteissa. Tarkoituksena on kuitenkin iloita, miten puutarhat edistävät luonnon monimuotoisuutta ja hidastavat ilmastonmuutoksen haitallisia vaikutuksia eri tavoin.