Vihdin kirkossa soi kaksi Bachin soolokantaattia

Anna Pulli-Huomo ja Vuokko Saariaho esiintyvät Kesämusiikkia-sarjassa.

Vihdin kirkon Kesämusiikkia -konserttisarjassa esiintyvät torstaina 14.7. klo 19 urkuri Anna Pulli-Huomo ja alttolaulaja Vuokko Saariaho.

Pulli-Huomo ja Saariaho esittävät kaksi Johann Sebastian Bachin soolokantaattia: ”Ich habe genug” BWV 82 ja ”Gott soll allein mein Herze haben” BWV 169.

Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan johtava kirkkomuusikko Anna Pulli-Huomo on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta sekä kirkkomusiikin että esittävän säveltaiteen koulutusohjelmasta. Hän on täydentänyt opintojaan myös professori Christophe Mantoux’n ohjauksessa Strasbourgissa ja Pariisissa.

Urkurina Pulli-Huomo on konsertoinut soolokonsertein Suomessa, Ruotsissa, Ranskassa, Saksassa, Puolassa sekä Itävallassa. Hän tekee säännöllisesti yhteistyötä monien kuorojen, laulajien ja instrumentalistien kanssa.

Parhaillaan Anna Pulli-Huomo viimeistelee kirkkomusiikin jatko-opintojaan Taideyliopiston Sibelius-Akatemian DocMus-tohtorikoulussa aiheenaan 1800–1900-lukujen ranskalainen urkumusiikki suomalaisessa jumalanpalveluksessa.

Vuokko Saariaho on valmistunut Sibelius-Akatemiasta musiikin maisteriksi sekä laulumusiikin että musiikkikasvatuksen osastoilta. Lisäksi hänellä on kirkkomuusikon ja laulunopettajan tutkinnot Tampereen konservatoriosta.

Saariahon ohjelmisto ulottuu lukuisista barokkiteoksista oopperamusiikkiin ja nykysäveltäjien kantaesityksiin. Hän on esiintynyt alttosolistina kaikissa keskeisissä kirkkomusiikkiteoksissa eri puolilla Suomea.

Saariaho on tullut palkituksi Lappeenrannan valtakunnallisissa laulukilpailuissa ja hän on laulanut lukuisia kantaesityksiä.

Lisäksi hän on työskennellyt kanttorina, kuoronjohtajana ja musiikinopettajana Espoossa sekä Brysselin merimieskirkossa. Päätoimiseksi laulunopettajaksi ja freelance-taiteilijaksi siirryttyään hän on opettanut eri musiikkioppilaitoksissa ja omassa laulustudiossaan sekä konsertoinut laajasti eri puolella Suomea.

Konserttiin on vapaa pääsy, ohjelma 10 euroa.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat