Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viikon vihtiläinen marttavinkki | Näin valmistat raparperimehua

Raparperikausi on nyt parhaimmillaan. Poimi tästä helppo raparperimehun valmistusohje.

Raparperituoremehu:

1/2 sangollista pestyjä ja paloiteltuja raparperin varsia

2-3 sitruunaa

kylmää vettä

1 kg sokeria

Pese sitruunat harjalla, astianpesuaineella ja lämpimällä vedellä. Huuhtele hyvin. Kuori keltainen osa perunankuorimaveitsellä. Poista valkoinen osa ja viipaloi sitruunat.

Laita sitruunan kuoret ja viipaleet sankoon, jossa raparperinpalat ovat. Lisää kylmää vettä niin paljon kuin mahtuu. Anna seistä kaksi päivää. Siivilöi mehu ja kiehauta sokerin kanssa. Laimenna tarjottaessa vedellä maun mukaan. Ohjeella tulee reilu annos, joten kannattaa osa pakastaa esim. pakkasen kestävissä muovipulloissa.

Tässä sarjassa Vihdin Martat jakaa marttavinkkejä.