Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nummelan pörriäispelto on kaunista kestävää kehitystä – "Pellolle on kylvetty kuusi kiloa siemeniä"

Suur-Seudun Osuuskauppa ja LähiTapiola kylvivät pörriäispellon Nummelaan.

Vihdin pörriäispelto sijaitsee Nummelassa Härköilänsyrjällä Porintien ja Härköiläntien välissä. Suurseudun Osuuskaupan ja LähiTapiolan yhteistyöllä kylvämistä pelloista toinen sijaitsee Salon Halikossa.

Vihdin noin puolen hehtaarin kokoinen pelto on kylvetty kesäkuun alussa.

Vihtiläinen maanviljelijä Niko Ahlqvist valitsi pellolle tilan omilta mailtaan. Pörriäispellolle pääsee helposti kukkaloistoa ihailemaan ja kukkasia poimimaan. Kukkia saa poimia vapaasti, mutta toiveena on, että pellot pidettäisiin siistinä, jotta kaikki saisivat nauttia niistä. Vihdin pörriäispelto näyttää tällä hetkellä vielä varsin karulta.

– Pellolle on kylvetty 6 kg siemeniä. Pitää sataa paljon, että siemenet itävät. Siitä lähtee kasvuaika liikkeelle, Ahlqvist kertoo.

Sekä Vihdin että Salon pörriäispelloille on kylvetty HelleKesä maisemointiseosta, joka tuo pörriäisten iloksi ruiskaunokkia, kesämalvikkia, kesäharsoa, silkkiunikkoa, kesälemmikkiä, kehäkukkaa sekä maloppia. Lajivalinnoilla varmistetaan, että kukinta ja pörriäisten ruokailut kestävät pitkään, ja ohikulkijoille löytyy värejä jokaiseen makuun.

Pörriäispellot ovat kaunista kestävää kehitystä ja luonnon monimuotoisuuden säilyttämistä. Pörriäiset, nuo pikkuiset pölyttäjät, ovat elintärkeitä meille ja koko maapallolle. Kasvit lisääntyvät pölyttämisen ansiosta ja tuottavat upeaa satoa. Pölytystä tekevät muutkin kuin mehiläiset. Luonnonvaraiset perhoset, kärpäset ja jopa yksittäiset kovakuoriaiset voivat olla pölyttäjiä.