Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yrittäjä tutuksi | Valokuvaaja Satu Mali: "Yrittäjyydessä parasta on työpäivien vaihtelevuus ja itsensä toteuttaminen"

Moneltako työpäivä alkaa?

Työpäiväni alkaa yleensä klo 9.00 aamulla.

Mitä teet aamuisin ensimmäisenä, kun tulet töihin?

Editointipäivinä työskentelen enimmäkseen kotona. Keitän kahvit ja silittelen koiraa. Seuraavaksi tarkistan koneelta sähköpostit ja editointitilanteen. Kuvauspäivänä pakkaan tarvittavat työvälineet autoon. Kuvauspäivää edeltävän iltana lataan kuvausvälineiden akut.

Mitä kaikkea teet ennen kuin avaat liikkeen?

Minulla ei ole liiketilaa. Kuvaan yrityskuvia asiakkaiden toimitiloissa.

Mitä kaikkea työpäivä pitää sisällään?

Editointipäivänä seison työpöydän äärellä. Hoidan editoinnit ja videoiden leikkaukset sekä korjauspyynnöt. Vastailen sähköposteihin ja tarjouspyyntöihin. Kuvauspäivänä pakkaan auton. Kuvauspaikalla tutkin ensin seinien heijastuksia jne. Asettelen valot ja valmistaudun kuvauksiin. Kuvauksissa ohjaan ihmisiä ja tilannetta, jotta kuvaukset sujuvat rennosti ja mukavasti. Kun kuvauksissa on rento ja tehokas meininki, niin lopputuloskin on hyvä.

Moneltako työpäivä loppuu?

Editointipäivä usein loppuu klo 15-16 välillä. Kuvauspäivät loppuvat viimeistään klo 16, mutta joskus kuvauspäivät on pitkiä.

Ehditkö pitää taukoja? Minkä pituisia, millaisia ja miten usein?

Ehdin pitää editointipäivänä. Joskus otan jopa sienien keräysretken editoinnin tauottamiseksi. Kuvauspäivät on yleensä tehokkaita ja pidän nopeita juomataukoja.

Mitä teet viimeiseksi kun lähdet töistä?

Sammutan koneen ja menen perheen luo alakertaan. Kuvauspäivinä pakkaan kaluston autoon ja ajelen kotiin. Kotona sitten laitan työvälineet paikoilleen.

Miten pidät huolta omasta jaksamisesta?

Pidän huolen riittävästä tauottamisesta ja pidän lomaa 10 viikkoa vuodessa. Huolehdin hyvinvoinnistani myös tekemällä itselleni tärkeitä asioita. Pidän tärkeänä myös yrittäjänä, että saan tehdä omien arvojen mukaista työtä. Kaikkeen ei tarvitse vastata kyllä, jos ei tunnu hyvältä tai omien arvojen mukaiselta projektilta.

Mikä on työssä parasta?

Vaihtelevuus ja omat aikataulut. Kuvauskeikoilla unohdan kaikki surut ja murheet. Se on kuin terapiaa. Valokuvaus ja videokuvaus on asioita missä koskaan ei ole valmis ja paras. Aina on uutta opittavaa.

Miksi päätit ryhtyä yrittäjäksi?

Silloinen työelämä riiteli vahvasti omia arvojani vastaan ja valokuvaajana saan toteuttaa omia visuaalisia näkemyksiä.

Yrittäjä tutuksi -sarjassa tutustutaan vihtiläisiin ja karkkilalaisiin yrityksiin. Tällä viikolla vastausvuorossa valokuvaaja Satu Mali.