Nummelan ravintolat odottavat upeita terassikelejä ja vilkasta Hiidenkirnu Festival -viikonloppua

Deja Vu uusii konseptiaan. Ned Kelly´sissä livemusiikkia. Invar toivoo hyvää festariviikonloppua.

Nummelan ravintolat odottavat hyvää keskikesää: upeita terassikelejä, jotka vetävät väkeä viihtymään.

Deja Vu uusii koko konseptiaan. Parhaillaan on menossa sisätilaremontti, joka tuo lisää asiakaspaikkoja – sisään ja terassille yhteensä 350 paikkaa

– Yökerho avaa ovensa nyt perjantaina. Yökerhon lisäksi ravintola alkaa tarjota ruokaa: ruokapuolelle tulee aivan uusi konsepti, jota toteutamme viidentenä Suomessa. Vielä en voi paljastaa enempää, sanoo ravintoloitsija Ali Kuzu.

Uuden konseptin myötä Deja Vu alkaa olla avoinna viitenä päivänä viikossa. Maanantai ja tiistait paikka on suljettu. Kuzulla on Deja Vussa noin seitsemän työntekijää ja toisessa ravintolassaan, Nummelan Ismetissä viisi–kuusi.

Ned Kellys´sissä on yhteensä 300 asiakaspaikkaa ulkona ja sisällä. Ilta-aukioloa on laajennettu kesäksi.

Hiidenkirnu Festival -viikonlopusta odotamme erityisen hyvää.

– Uutta ovat sohvaryhmät etuterassilla. Lisäksi uudistimme terassimenun ruoka- ja juomatarjontaa, kertoo ravintoloitsija Taili Harjula. Hän pitää tärkeänä ravintolan ohjelmatarjontaa.

– Meillä on ennätysmäärä livemusiikkia buukattuna tälle kesälle. Erilaiset tapahtumat vetävät asiakkaita puoleensa.

Harjulan mukaan Ned Kelly´s työllistää yhteensä keskimäärin 15 henkilöä.

– Meillä on osaava henkilökunta, joka on ollut alalla pitkään. Keväällä meillä oli kolme työharjoittelijaa, joista kaksi työllistyi kesäksi ja yksi lähti armeijan leipiin.

Invar on Suur-Seudun Osuuskauppa SSO:n ravintola, jossa on sisällä 128 ja terassilla 40 asiakaspaikkaa. Invar työllistää tällä hetkellä 13 henkilöä.

Asiakkuuspäällikkö Sari Engström ja ravintolapäällikkö Anne Pennanen odottavat hyvää kesää: paljon asiakkaita ja iloisia asiakaskohtaamisia.

– Hiidenkirnu Festival -viikonlopusta 15.–16. heinäkuuta odotamme erityisen hyvää. Toivomme, että Nummelassa on liikkeellä paljon ihmisiä, myös ulkopaikkakuntalaisia.

– Aukioloon ei tarvita kesämuutoksia. Ruokalista uudistettiin kesäksi ja lounaslista päivittyy heinäkuun aikana, Engström ja Pennanen mainitsevat.

Vihdin Uutiset kysyi kesän odotuksista myös nummelalaisravintola Klassikolta, mutta ei saanut vastauksia.

Matkailu- ja ravintola-alan yritysten liiketoiminta on piristynyt sen jälkeen, kun kaikki rajoitukset purettiin 1. maaliskuuta, tiedottaa matkailu- ja ravintola-alan yrittäjien työmarkkinajärjestö Mara.

Liiketoiminta ei ole kuitenkaan vielä noussut vuoden 2019 vastaavan ajankohdan tasolle. Esimerkiksi ravintoloiden myynnin määrä, josta hintojen vaikutus on poistettu, oli huhtikuussa lähes kuusi prosenttia vuoden 2019 huhtikuuta alemmalla tasolla. Kuitenkin konkurssiuhka on MaRan mukaan vähentynyt selvästi sitten rajoitusten synkimmän ajan.

MaRan jäsenkysely

Kesäkauden odotukset?

40 prosenttia matkailu- ja ravintola-alan yrityksistä odottaa kesäkaudella ainakin jonkin verran heikompaa liikevaihtoa verrattuna kesään 2019. Lähes 40 prosenttia odottaa liikevaihdon kasvavan.

Yritykset pitävät työvoimapulaa selvästi pahimpana tulevaisuuden uhkana.

Toiseksi pahin uhka on raaka-aine- ja energiakustannusten nousu.

Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRan jäsenkysely, johon vastasi 289 yritystä.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat