Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihtiläinen Matti Saarni vihreiden eduskuntavaaliehdokkaaksi

Vihreiden Uudenmaan piiri valitsi kokouksessaan 15.6. vihtiläisen Matti Saarnin ehdokkaaksi ensi kevään eduskuntavaaleihin.

Palojärvellä asuva Matti Saarni on Vihdin Vihreiden ensimmäinen varavaltuutettu ja elinvoimalautakunnan varajäsen. Lisäksi hän on varajäsenenä vihreiden puoluevaltuuskunnassa. Eduskuntavaalit ovat Matti Saarnin ensimmäiset.

Koulutukseltaan Saarni on maatalous- ja metsätieteiden maisteri. Hän on erityisesti perehtynyt sekä metsäekologiaan ja metsien käyttöön että ympäristömuutokseen ja globaaliin kestävyyteen.

Olen eläinten puolestapuhuja sekä huolehtimassa ympäristön kantokyvystä ja luonnon hyvinvoinnista, kiteyttää Saarni eduskuntavaaliteemansa Vihdin Vihreiden tiedotteessa.

– Maapallo ei ole vain ihmisiä varten, ja tärkeä missioni on parantaa ihmiskunnan ja muun maapallon elämän kestävää rinnakkaiseloa. Vihreänä vegaanina myös ruoantuotanto on minulle erittäin tärkeä aihe. Suomen ruoantuotannosta on tärkeä huolehtia ja tukea alan kehitystä, jotta tuotanto pysyy tulevaisuuden vaatimuksien mukana elinvoimaisena ja kehittää Suomen omavaraisuutta.

Ympäristö- ja eläinpolitiikan lisäksi Saarnille on tärkeää huolehtia myös hyvinvointivaltiosta.

– Vakavan selkävamman aiheuttamien kroonisten hermokipujen vuoksi ja jo edesmenneen vaikeasti vammaisen lapsen isänä myös julkinen terveydenhuolto on tullut minulle valitettavan tutuksi. Haluan olla kehittämässä yhteiskunnan turvaverkkoja. On kaikkien etu huolehtia apua tarvitsevista, Saarni toteaa.

Eduskuntavaalit pidetään huhtikuussa 2023. Tähän mennessä Uudenmaan Vihreät ovat nimenneet yhteensä 22 ehdokasta. Uudenmaan Vihreät tulee nimeämään eduskuntavaaleihin täyden listan. Seuraavan kerran ehdokkaita nimetään alkusyksystä.