Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uusi tapahtuma: Kulttuuria lapsille Vihdin kirkonkylässä lauantaina

Lasten Superlauantaissa sirkusta, elokuvaa, teatteria, musiikkia, työpajoja... Vihdin kunnan kulttuuripalvelut järjestää yhteistyössä taideopistojen ja kulttuuritoimijoiden kanssa.

Tulevana lauantaina Vihdin kesäteatterin ympäristössä etsitään eri taiteenlajien keinoin jokaisen lapsen ja aikuisen sisällä asuvaa sisäistä supersankaria. Vihdin kunnan kulttuuripalvelut yhteistyössä taideopistojen ja kulttuuritoimijoiden kanssa järjestävät 18. kesäkuuta lapsille suunnatun Lasten Superlauantai -kulttuuritapahtuman Vihdin kirkonkylässä kesäteatterin ympäristössä. Tapahtuma on kaikille avoin ja ilmainen. Portit tapahtuma-alueelle aukeavat kello 10 ja aktiviteetit päättyvät noin kello 16.

Vihdin Kinossa on tapahtuman alkajaisiksi kello 10 ilmainen näytös suuren suosion saavuttaneesta Etsivätoimisto Henkka ja Kivimutka -lastendekkarista. Tapahtuman päätteeksi kello 16 Kinossa Disneyn musiikkipitoinen Encanto -animaatioseikkailu, joka sai ensi-iltansa viime vuoden lopulla. Paikan elokuvasalista voi varata ennakkoon osoitteessa vihdinkino.fi

Lastenorkesteri Pellekaija Pum teatteria ja tarttuvia lauluja yhdistelevällä Iskee kipinää! -ohjelmallaan, jossa opetellaan laulujen ja leikkien lomassa arjen paloturvallisuuteen liittyviä asioita.

Kiroilevasta siilistään erityisesti tunnettu sarjakuvataiteilija ja ponifarmari Milla Paloniemi piirtää paikan päällä ilmaiseksi hauskoja "voimaeläinkarikatyyrejä". Millaisena eläimenä näet itsesi?

Nykysirkusryhmä Blind Gut Companyn Kuin kala puussa on sirkusesitys kolmesta kaveruksesta, joiden elämä on täynnä kommelluksia ja oivalluksia. Yksi heistä on hajamielinen tavaroiden pyörittelijä, toinen edestakaisin säntäilevä kiipeilijä ja kolmas tasapainossa elävä haaveilija. Kaverusten yhteistyö ei aina ole helppoa, sillä usein he pyrkivät samaan päämäärään aivan eri keinoin. Esityksessä nähdään esinemanipulaatiota, ilma-akrobatiaa ja nuorallatanssia.

Matka musiikin maailmaan -duo tarjoilee lennokkaita lauluja ja letkeitä lantioita. Todellista supersankariutta tarvitaan Hyi hyttysen ja Kiukuttelupäivän kesyttämiseen. Raketti-rockin ja Rock-koiran tahdittamana lähdetään lähes lentoon.

Vihdin teatterikentän uusi tulokas Teatteri Nummela antaa ryhmänsä kanssa esimakua syksyllä ensi-iltansa saavasta lyyrisille perheille suunnatusta Yökyöpelit -musikaalista. Palmun musiikkikoulun ja Musiikkikoulu Vihermaan lapset tuovat lavalle nuorta energiaa muun muassa lastenohjelmien rakastettujen tunnusmusiikkien merkeissä.

Lasten Superlauantain aikana lapset pääsevät taiteen keinoin erilaisissa työpajoissa herättelemään sisäistä supersankariaan. Tutkinnan alla on esimerkiksi miltä supersankari näyttää, kuulostaa ja mikä on sankarin tunnuslause.

Minne autot? Ne suositellaan jättämään parkkiin kirkonkylän rantaan, kyläaukiolle tai muualle keskustan alueelle. Vihdin kesäteatterin ja Kirkkoniemen koulun piha-alueet suljetaan liikenteeltä turvallisuussyistä – tontille ajo on sallittu.

Mukana tapahtuman järjestelyissä mm. Vihdin kulttuuri- ja kirjastopalvelut, Galleria Pictor, Vihdin Teatteri, Vihdin Kino, Teatteri Nummela, Vihdin seurakunta, Tanssiopisto Vinha, Vihdin Kuvataidekoulu, Palmun musiikkikoulu, Matka musiikin maailmaan -duo, Musiikkikoulu Vihermaa, Minkart, MLL Vihti.

Lasten Superlauantai 18. Kesäkuuta kello 10–16 Vihdin kirkonkylässä. Ilmainen sisäänpääsy. Aikataulu ja info osoitteessa: vihti.fi/lastensuperlauantai