Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sanna Svahn on Länsi-Uudenmaan hyvinvointialuejohtaja

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialuejohtajaksi on valittu Sanna Svahn.

Hän voitti aluevaltuustossa tiistaina järjestetyn virkavaalin ylivoimaisesti. Svahn sai 67 ääntä, Jukka Lindberg 9 ja Jan-Johannes Tollet 2 ääntä.

– Ajattelen, että kaikki lähtee luottamuksesta. Tuntuu hyvältä aloittaa yhteistyötä, kun luottamusta on, totesi Svahn aluevaltuustossa pitämässä kiitospuheessaan.

Sanna Svahn on koulutukseltaan lääketieteen tohtori. Hän on tällä hetkellä Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen muutosjohtaja ja Espoon perusturvajohtaja. Aikaisemmin hän on toiminut Espoon terveyspalvelujen johtajana, sitä ennen johtotehtävissä Attendolla.

Ennen vaalia pyydetyssä muutamassa puheenvuorossa tuotiin esille muun muassa Sanna Svahnin vahva työkokemus niin julkiselta kuin yksityiseltä sektorilta.

– Svahn on hakijoista vahvin huomioiden hänen koulutuksensa, kokemuksensa sekä johtamiskykynsä, totesi puheenvuorossaan inkoolainen aluehallituksen toinen varapuheenjohtaja Henrik Wickström (r).

Hyvinvointialuejohtajan virka täytetään viiden vuoden määräajaksi, kesäkuun alusta alkaen tai sopimuksen mukaan. Lisäksi viiden vuoden jatkoaika on mahdollinen.

Hyvinvointialuejohtaja vastaa kaksikielisen hyvinvointialueen ylimpänä viranhaltijana uuden organisaation kokonaisjohtamisesta, johtaen sen toimintaa, hallintoa ja taloutta. Hän vastaa aluevaltuuston ja -hallituksen palvelutoiminnalle asettamien strategisten, toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden toteutumisesta. Hän johtaa hyvinvointialueen valmisteluvaiheessa tilapäistä muutosorganisaation ohjausryhmää ja operatiivista johtoryhmää.