Motoristit kampanjoivat Nummelassa: ”Kaikki yhdessä kiusaamista vastaan”

Tapahtuman teema: ”Kiltteys on cool, kiusaaminen ei”.

Kuoppanummen koululle saapui perjantaina 6.5. puolen päivän aikaan pitkä letka moottoripyöräilijöitä. He tulivat paikalle osoittamaan tukeaan koulukiusatuille ja vastustamaan kiusaamista. Motoristit hakivat koulusta kaksi koulukiusattua oppilasta. Vastaavia tempauksia on järjestetty muuallakin Suomessa, mutta Vihdissä tempaus oli ensimmäinen laatuaan.

Tempauksen järjestäjänä toimi lohjalainen Mining Town – Kaivoskaupungin motoristit. Tapahtumaan osallistui myös Seven Souls MC, Preacher MC, Ränni MC ja monia muita motoristeja. Yhteensä paikalle oli saapunut 17 moottoripyöräilijää.

Mining Townin motoristit ovat muutaman vuoden ajan järjestäneet pienimuotoisesti eri lastensuojeluyksiköille moottoripyörätapahtumia, joissa teemana on ”Kiltteys on cool, kiusaaminen ei”. Motoristit haluavat näyttää esimerkkiä erilaisuuden hyväksymisestä.

Tapahtuman koordinaattori, itsekin motoristi Sari Valkama kertoo, että osallistuvia motoristeja on kaikenikäisiä laidasta laitaan.

– Ihan sama minkä merkkisellä moottoripyörällä ajaa, onko nuori, eläkeläinen, vai siltä väliltä. Meitä on naisia, miehiä, kerholaisia ja omantien kulkijoita. Haluamme vierailuillamme kertoa, että mekään emme hyväksy kiusaamista ja olemme kaikki yhdessä kiusaamista vastaan. Myös kiusaajat tarvitsevat apua, toteaa Valkama.

Osalla motoristeista on henkilökohtaista kokemusta kiusattuna olemisesta tai lähipiirissä joku on joutunut samaan tilanteeseen. Sen vuoksi heillä on myös ymmärrystä siitä, että koulukiusaaminen jättää syvät arvet. Usein näitä traumoja kannetaan mukana läpi elämän.

– Kiusaamisen vähentäminen pitäisi olla meidän kaikkien tehtävä. Voidaan ajatella, että tarvitaan koko kylä kasvattamaan lapsia, Valkama pohtii.

Osa tempaukseen osallistuneista moottoripyöräilijöistä kuuluu Motoristit Koulukiusaamista Vastaan -yhdistykseen. MKKV Ry tekee koulukiusaamista vastustavia vierailuja kouluihin ympäri Suomen.

Kuoppanummen koulun rehtori Markku Tolvanen kertoi tapahtuman tulleen oppilaille ja opettajille yllätyksenä.

– Me emme tienneet tapahtumasta etukäteen ja olisi ollut hieno asia, että tapahtuman järjestäjä olisi ollut kouluun yhteydessä. Aihe on meillekin tärkeä. Tapahtuman jälkeen pidin oppilaille ja opettajille pienimuotoisen tiedotustilaisuuden, jossa kerroin tapahtuman luonteesta.

Sari Valkama korostaa, ettei heidän ajatuksena ole tuottaa kenellekään mielipahaa eikä mustamaalata koulua, vaan herättää keskustelua syyllistämättä ketään.

Etusivulla nyt

Luetuimmat