Minä lapsena | Antti Raiski: ”Olin lapsena melkoisen vilkas”

Vihdin Uutisten uudessa Minä lapsena -juttusarjassa tutut vihtiläiset ja karkkilalaiset muistelevat lapsuuttaan. Sarjan aloittaa vihtiläinen kauppias ja tangokuningas Antti Raiski.

Synnyin Lohjan sairaalassa 25.11.1976. Perheeseeni kuuluivat äiti, isä sekä kahdeksan vuotta vanhempi veli. Lapsuudenkotini oli vanhan Nummelan asuinalueella. Nummelassa oli turvallista kasvaa, sillä lähes kaikki olivat tuttuja.

Koulupäivien jälkeen keräännyimme usein Juhanintien vieressä olevaan puistoon pelaamaan pesäpalloa. Samanikäisiä lapsia oli tuolloin paljon ja oli kiva touhuta yhdessä kaikenlaista. Jalkapalloa innostuin harrastamaan paikallisessa jalkapalloseurassa. Liikunnallinen harrastus oli minulle omiaan, sillä olin lapsena melkoisen vilkas. En juurikaan pitänyt paikallaan olemisesta, vaikka joskus saatoin kuitenkin innostua lukemaan kirjaa.

Lapsuuteni parhaimpia muistoja on hetki, jolloin opin ajamaan mopolla. Olin tuolloin 6-vuotias ja asuimme kesän Hiidenrannassa. 15-vuotias isoveljeni oli saanut uuden Honda Monkeyn. Isäni laittoi minut mopon päälle istumaan ja opasti kuinka kaasukahvaa käännetään. Ensimmäisellä kerralla ajoin suoraan marjapuskaan, mutta sen jälkeen ajaminen alkoi kuitenkin sujua. Vähän myöhemmin karkasin salaa metsään ajeluille.

Lapsuudesta asti musiikki on ollut minulle tärkeää ja soitin useita eri soittimia. Kävin myös laulamassa ja olin mukana Vihdin teatterin toiminnassa. Musiikki on antanut minulle paljon ja auttanut haastavissakin elämäntilanteissa. Ylä-asteella en juurikaan jaksanut keskittyä kouluun ja vietinkin paljon aikaa Keinälän bändikämpällä. Peruskoulun jälkeen lähdin Haminaan kansanopistoon opiskelemaan musiikkiteatteria.

Kaiken kaikkiaan lapsuuteni oli turvallista ja tasaista aikaa. 1980-luvulla Nummela oli vielä pieni kasvuvaiheessa oleva paikkakunta ja uusia asuinkiinteistöjä rakennettiin vähitellen. Muuttoliike Vihdin kuntaan ei ollut niin vilkasta kuin nykyään. Aikuiset ja lapset tunsivat toisensa vähintään nimeltä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat