Sauvakävelyä ja hyvää mieltä jo vuodesta 1999 lähtien – Vihdin Kunnon Miehet etsii uusia jäseniä

Liikunnan hyödyt ovat kiistattomat ja yhdessä liikkumisen edut ylivoimaiset. Tämän on todennut eläkkeellä olevien yli 60-vuotiaiden vihtiläismiesten porukka Kunnon Miehet, joka harrastaa erilaista ulkoliikuntaa yhdessä säännöllisesti. Sauvakävelyä miesporukka on harrastanut vuodesta 1999.

Nummelalainen Kimmo Joki (82) on yksi alusta asti mukana olleista miehistä ja sauvakävelyidean isä.

Hän on edelleen mukana viikoittaisella sauvakävelylenkillä, joka lähtee Vihdin pääkirjaston edestä Nummelasta keskiviikkoaamuisin.

Yleensä noin kahdeksan kilometrin sauvakävelylenkki tehdään Nummelanharjun maisemissa, mutta lumisena aikana miehet ovat lenkkeilleet Nummelan kuntoportaille, jonka päässä olevalla laavulla on sopivaa pitää pieni tauko ja paistaa makkarat.

– Se on mukava kannustin, kun lenkin lomassa saa pientä syötävää, Joki naurahtaa.

Kunnon Miesten nimilistassa on noin 50 nimeä. Mukana liikkumassa on kerrallaan reilu kymmenisen kuntoilijaa.

Toivomme mukaan uusia miehiä kuntoilemaan kanssamme.

Ari Lehtiranta Kunnon Miehistä

– Vanhemmasta päästä pudotaan pois ryhmästä. Pois nukkuneitakin on. Toivomme mukaan uusia miehiä kuntoilemaan kanssamme. Ryhmään voi tulla rohkeasti mukaan kokeilemaan yhdessä liikkumista, Ari Lehtiranta kannustaa.

Erkki Hytönen liittyi Kunnon Miehiin vuosi sitten, kun hän jäi eläkkeelle:

– Kunnon Miehiin liittyminen auttoi siirtymisessä työelämästä eläkkeelle. Kun on mieluisaa tekemistä hyvän porukan kanssa, niin se tasoittaa siirtymistä.

Kuntoiluryhmä korvaa Hytöselle työelämän kahvihuoneen:

– Eläkkeellä ollessa puuttuu työpaikan kahvihuone, jossa vaihdetaan kuulumiset. Tämä porukka on nyt se kahvihuone.

Suurin osa ryhmän miehistä on Vihtiin muualta muuttaneita. Mukana on kaksi Vihdissä koko elämänsä asunutta miestä: Kimmo Joki ja Ari Lehtiranta. Muualta muuttaneet kiittelevät päässeensä vihtiläiseen elämänmenoon hienosti sisään ryhmän kautta.

Ryhmän jäsenet kertovat Kunnon Miesten -porukan kautta tutustuneensa hyvin erilaisiin ihmisiin eri ammattialoilta. Tutustuminen olisi jäänyt tapahtumatta ilman yhdistävää tekijää. Uusiin ihmisiin tutustuminen on miesten mielestä suuri rikkaus.

Kunnon Miehet on vapaamuotoinen porukka. Ryhmä ei ole rekisteröity seura tai yhdistys. Toiminnassa ei ole jäsenmaksuja eikä osallistumispakkoa. Pelisäännöt ovat ryhmäläisille selvät: porukassa ei puhuta politiikkaa eikä uskontoa.

Sauvakävelyn lisäksi Kunnon Miehet harrastaa yhdessä muun muassa sulkapalloa, kuntosalia ja frisbeegolfia:

– Frisbeegolfia harrastamme maanantaisin ja perjantaisin Nummelanharjun radalla. Lähtö on väylältä 1 kello 9. Tämä on koukuttava laji, suosittelen kokeilemaan, Ari Lehtiranta sanoo.

Keltaisissa liiveissä liikkuva Kunnon Miehet -ryhmä on vihtiläisille tuttu näky erilaisista yhteyksistä. Ennen korona-aikaa Kunnon Miehet ulkoilutti esimerkiksi palvelutalo Kaarikeskuksen asukkaita Nummelan keskustan tuntumassa.

– Nyt ulkoilutus on ollut koronan vuoksi katkolla kaksi vuotta, Lehtiranta harmittelee.

Kunnon miehet

Yhdessä tulee tehtyä

Kunnon Miehet on perustettu vuonna 1999.

Sauvakävely on ryhmän ensimmäinen liikuntalaji, joka aloitettiin perustamisvuonna. Ryhmä harrastaa yhdessä myös muun muassa frisbeegolfia ja sulkapalloa. Keväisin harrastetaan ryhmässä pyöräretkiä.

Kunnon Miehet on mukana urheiluseurojen tapahtumissa ja talkoissa auttamassa esimerkiksi liikenteenohjauksessa.

Normaalivuosina ryhmä ulkoiluttaa palvelutaloissa asuvia ikäihmisiä Nummelassa.

Liikunta on ryhmän päätarkoitus, mutta yhdessä liikkuessa vaihdetaan samalla ajatuksia maailman menosta.

Ryhmän nimilistassa on noin 50 nimeä. Uusia jäseniä kaivataan liikunnalliseen ryhmään mukaan. Mukaan pääsevät kaikki eläkkeellä olevat miehet.

Kunnon Miehet on vapaamuotoinen ryhmä ilman jäsenmaksuja tai osallistumismaksuja.

Etusivulla nyt

Luetuimmat