Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Maanpuolustusnaiset järjestää: 72h kotivara- ja alkusammutuskurssi Nummelassa

Maanpuolustusnaisten Uudenmaan piiri järjestää 72h kotivara- ja alkusammutuskurssin Nummelassa 10. toukokuuta.

72 tuntia on viranomaisten ja järjestöjen laatima varautumissuositus kotitalouksille. Kodeissa tulisi varautua pärjäämään itsenäisesti ainakin kolme vuorokautta häiriötilanteen sattuessa. Olisi hyvä, jos kotoa löytyisi vähintään kolmeksi vuorokaudeksi ruokaa ja lääkkeitä. Olisi myös tärkeää tuntea varautumisen perusteet eli tietää esimerkiksi mistä saa oikeaa tietoa häiriötilanteessa ja miten pärjätä kylmenevässä asunnossa.

Miten selvitä, kun vesijohtovesi on likaantunut tai vettä ei tule?

Kotitalouksien varautuminen on suuri apu yhteiskunnalle ja ennen kaikkea ihmiselle itselleen. Siksi jokaisen kannattaa varautua häiriötilanteisiin.

Esimerkiksi mitä tapahtuu, kun on sähkökatko? Miten selvitä, kun vesijohtovesi on likaantunut tai vettä ei tule? Mitkä ovat tärkeimmät asiat, jotka sinä ja perheesi tarvitsette selviytyäksenne häiriötilanteista?

Kurssin johtajana toimii Aila Lindroos Lohjan Maanpuolustusnaisista.

Länsi-Uudenmaan pelastuslaitokselta Timo Levänen kertoo ensin kodin yleisestä paloturvallisuudesta, jonka jälkeen on alkusammutusharjoittelua.

Kurssi pidetään Vihdin kunnanvirastolla (Asemantie 30) tiistaina 10.5. alkaen kello 17. Maksulliselle kurssille mahtuu 20 osallistujaa. Ilmoittautuminen kurssille 3.5. mennessä mnl.uudenmaanpiiri@gmail.com