Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomiprogen parhaimmat biisit levylle – CD syntyi rumpalilegenda Vesa Aaltosen Nummelan studiossa

Nummelalainen rumpalilegenda Vesa Aaltonen toteutti vihdoin pitkäaikaisen unelmansa ja äänitti Nummelan Lankilassa sijaitsevassa Beatway Studios -nimisessä studiossaan CD-levyllisen 70-80-luvun suomalaista progressiivista rockia päivitettynä tähän päivään.

Levyllä on yhteensä 12 kappaletta. CD-levyn alkuperäiset versiot kappaleista ovat tehneet Tasavallan Presidentti, Made in Sweden, Pekka Pohjola ja The Group. Mukana on myös yksi Frank Zappan biisi.

Uuden levyn julkaisemisen kunniaksi on luvassa keikkoja. Ensimmäinen soittokeikka on Opus K -nimisessä ravintolassa Lohjalla 30.3. kello 19. Soittamassa on silloin 7-henkinen kokoonpano.

Vesa Aaltonen Prog Bandin korona-ajan levytyssessiossa oli mukana niin suomiprogen legendoja kuin nuoria progebändin jäseniä. Musiikillista taiturointia levyllä kuullaan Aaltosen lisäksi muun muassa Jukka Toloselta ja Pekka Pohjolalta. Nuorta sukupolvea levyllä edustaa esimerkiksi kovatasoinen laulaja Ella Tepponen.

CD-levyn tekeminen on ollut Vesa Aaltosen monivuotinen haave.

Halusin tehdä vanhoista biiseistä uudet versiot nuorilla huippuosaajilla.

Vesa Aaltonen

– Korona-aika mahdollisti levyn tekemisen, koska rajoitusten vuoksi kaikki livekeikat loppuivat kuin seinään. Tämä on koronan positiivisia vaikutuksia, Vesa Aaltonen toteaa.

Vesa Aaltonen on tuottanut levyn kokonaan itse. Levy-yhtiönä mukana on Svart Records, joka on muun muassa julkaissut Tasavallan Presidentin vinyylejä. Svart Records on vinyylien julkaisuun keskittynyt riippumaton levy-yhtiö.

– Halusin CD-levylle vinyylin tunnelmaa. Levyn kuori on avattava ja sisältä löytyy runsaasti kuvia levytyssessioista studiolta. Kaikki on soitettu levylle livenä. Koko homman on äänittänyt Tapio Luoma, joka on tehnyt satoja tunteja pyyteetöntä työtä hankkeen eteen, Aaltonen kiittelee.

Rumpali Vesa Aaltonen on elämänsä aikana ehtinyt moneen paikkaan. Hän on ollut rumpusetteineen mukana lähes kaikkialla kotimaisessa populaarimusiikissa.

1960-luvun lopussa Aaltonen perusti legendaksi nousseen progeyhtye Tasavallan Presidentin. Sen jälkeen hän on soittanut lukemattomilla menestyslevyillä Vesa-Matti Loirin Leino-tulkinnoista ja Jean-Pierre Kuselasta jazzrock-klassikoihin.

Aaltonen rummuttaa tuhansilla singleillä ja albumilla, 1200 karaokebiisin taustalla ja on soittanut valtavan määrän keikkoja sekä ulkomailla että Suomessa.

Vesa Aaltonen on ahkeroinut muusikkona progesta Danny-show’hun ja Hectorin kiertueesta Pekka Pohjolan orkestereihin. Hän on tehnyt valtavan määrän äänitteitä studiomuusikkona. Kansainvälinen ura vei hänet legendaarisen ruotsalaisen rock-yhtye Made in Sweden riveihin ja melkein Abban Australian kiertueelle saakka.