Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi muistuttaa autoilijaa: Huomioithan teiden kunnon ja lumikinokset lopputalven liikenteessä

Länsi-Uudenmaan poliisi haluaa muistuttaa tienkäyttäjiä parista asiasta lopputalven ollessa käsillä. Ensimmäinen on teiden heikko kunto. Toinen seikka liittyy taajamiin kertyneisiin lumikinoksiin.

Kulunut talvi on ollut tiestölle erityisen kuluttava. Kaikki autoilijat ovat varmasti huomanneet lukuisat routavauriot. Teitä kunnostetaan jatkuvasti, mutta tästä huolimatta kuopat, vesilammikot ja jääurat ovat autoilijoiden murheena.

− Kehotammekin autoilijoita välttämään vaaratilanteita ja ajoneuvojen rikkoutumista alentamalla nopeuksia ja pitämään riittävän isoja turvavälejä. Toisen puskurissa roikkuessa on mahdotonta tehdä havaintoja tiessä olevista kuopista, sanoo komisario Hannu Kontola.

Poliisi kehottaa myös välttämään isoja ja nopeita väistöliikkeitä, joiden seurauksena ajoneuvon hallinta saatetaan menettää.

Taajamiin kertyneet lumikinokset aiheuttavat näkemäesteitä muun muassa suojateille ja risteyksiin.

− Suojateille tulevat jalankulkijat ovat kinosten vuoksi vaikeasti havaittavissa. Tästä syystä suojateitä lähestyttäessä tulisi olla nyt erityisen tarkkana, Kontola painottaa.

Suojateille tulevat jalankulkijat ovat kinosten vuoksi vaikeasti havaittavissa.

Hannu Kontola, komisario

Lumen poiskeräämisestä aiheutuu myös tilanteita, joissa kuorma-autoja voi olla hetkellisesti parkissa esimerkiksi risteyksissä, kun lunta lastataan. Tilanteissa edellytetään autoilijoilta malttia ja huolellisuutta.

− Väistämisvelvollinen on luonnollisesti se, kenen puolella kaista on tukossa. Lumenkerääjät saattavat myös liikkua kaistoilla hieman epämääräisesti, ja kaikkien turvallisuuden varmistamiseksi ajonopeus tulisi olla näissä paikoissa todella hiljainen, Kontola muistuttaa.