Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ostitko tätä riisiä S-kaupasta? Palauta kauppaan, voi sisältää homemyrkkyä

SOK vetää markkinoilta erän Rainbow-basmatiriisiä, jota myydään yhden kilogramman pakkauksissa.

Riisistä on löytynyt lakisääteisen rajan ylittäviä pitoisuuksia aflatoksiinia, joka on homemyrkky. Aflatoksiini on haitallista terveydelle pitkäaikaisessa käytössä. Ruokaviraston mukaan aflatoksiini on homemyrkyistä myrkyllisin ja sen on todettu aiheuttavan syöpää.

Takaisin vedettävää riisiä on myyty Prismoissa, S-marketeissa, Saleissa, Alepoissa, Food Market Herkuissa, Sokos Herkuissa ja ABC-myymälöissä.

Takaisinveto koskee vain basmatiriisipaketteja, joiden parasta ennen -päiväys on 11.9.2023. Tuotteen EAN-koodi on 6415712000608. Tuotteen valmistaja on LT Foods Europe BV.

Jos on ostanut virheellistä riisiä, SOK pyytää palauttamaan tyhjän pakkauksen ensisijaisesti siihen myymälään, mistä tuotteen on ostanut. Ostoksesta saa rahat takaisin.

Ostitko lapselle tämän juomapullon? Poista heti käytöstä, tukehtumisvaara

Tukehtumisvaara! Lidl vetää myynnistä kaksi pikkulasten lelua – Myyty kaikissa Suomen Lidleissä

Tulli on löytänyt useista tuotteista EU:ssa kiellettyä torjunta-ainetta – Valvonnasta luovuttiin jo kerran, mutta nyt se on ollut syynä joka toiseen ruoan takaisinvetoon tänä vuonna