Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Olympiavoittaja löysi elämälleen merkityksen – Samppa Lajunen vierailee Vihdissä

Moni suomalainen penkkiurheilija muistaa Samppa Lajusen yhdistetyn maailmancupista, jonka hän voitti kaikkien aikojen nuorimpana hieman reilut kaksikymmentä vuotta sitten.

Mutta harvempi todennäköisesti tietää, että Samppa sai kotonaan kristillisen kasvatuksen, jonka johdosta hän uskoi, että Jeesus oli historiallinen henkilö. Lapsuus- ja nuoruusvuosinaan hän oli myös mukana seurakunnan toiminnassa.

Ja teinivuosina kaikki näytti olevankin päällisin puolin hyvin, mutta elämää varjosti tietoisuus siitä, että jotakin puuttui.

Etsiessään vastauksia elämän suurin kysymyksiin, Samppa aloitti lukemisen.

– Luin muun muassa kirjoja, jotka käsittelivät kuolemanrajakokemuksia, mutta luin myös Raamattua ja rukoilin aiempaa enemmän, kertoo Salt Lake Cityssä kolme olympiakultaa voittanut Samppa Lajunen Toivon Syke -seurakunnan tiedotteessa.

Vuonna 2015 Samppa sai kutsun konserttiin, joka järjestettiin Jyväskylän Huhtasuon kirkossa. Konsertin ohella tilaisuudessa puhui Seppo Juntunen.

– Minusta tuntui, että Seppo puhui suoraan minulle. Tilaisuuden päätteeksi menin rukoiltavaksi. Uskon että omalla kohdallani läpimurron uskon asioissa toi se, että joku rukoili puolestani.

– Olen saanut kokea elämässä paljon maallista menestystä. Olympiamitalit, raha tai maine eivät kuitenkaan tuo täyttä tyydytystä. Kestävä perusta on löytynyt henkilökohtaisesta suhteesta Jumalan kanssa, joka tuo iloa, rauhaa ja rakkautta. Ne ovat asioita, jotka ovat riippumattomia elämän ulkoisista olosuhteista ja siksi ne antavat kestävyyttä myös vaikeuksien keskellä, Lajunen kertoo tiedotteessa.

Olympiavoittaja Samppa Lajunen vierailee Toivon Syke -seurakunnassa torstaina 17. helmikuuta kello 18.00. Toivon lauluja tilaisuudessa laulavat Mika Karola ja Matti Kuivalainen. Tilaisuuteen, joka järjestetään Vihdin kirkonkylän vanhalla kunnantalolla eli Liikekeskus Pääkonttorissa, on vapaa pääsy.