Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

MLL Vihti kutsuu rakentamaan jäälinnoja kirkonkylälle, Nummelaan ja Otalammelle

Viime vuonna suosion saanut kirkonkylän kirjaston edustalle noussut jäälinna saa jatkoa ja laajentuu nyt myös Nummelaan sekä Otalammelle.

– Kaikki halukkaat voivat osallistua jäälinnan rakentamiseen Vihdin pääkirjaston pihassa Nummelassa, Vihdin kirkonkylän kirjaston pihassa sekä Otalammella lähiliikuntapaikalla, kannustaa Camilla Bonden MLL Vihdin hallituksen jäsen.

MLL toteuttaa tempauksen yhteistyössä Vihdin kunnankirjaston kanssa.

Rakennustarvikkeiksi tarvitset ”jäätiiliä”. Kun jokainen tuo jäätiilen ja muuraa sen perustuksiin sohjolla tai vedellä, saadaan yhdessä syntymään upea, värikäs jäälinna. Lopputulos on täysi arvoitus!

Näin jäätiilet syntyvät:

1. Täytä litran maito- tai mehutölkki vedellä, ja vie se pakastimeen tai ulos jäätymään. Jäätyminen vie kymmenen asteen pakkasessakin aika kauan, jopa vuorokauden.

2. Värjää halutessasi vettä ennen jäädyttämistä mehulla, elintarvikeväreillä tai vesiväreillä. On suositeltavaa käyttää myrkyttömiä, luonnollisia värejä.

3. Irrota tölkki jään ympäriltä repimällä (viethän roskat mennessäsi).

4. Kiinnitä jääharkot toisiinsa sohjolla tai vedellä.

Jäälinnan perustat muurataan kirjastoilla ma 31.1. ja Otalammella su 6.2., minkä jälkeen kaikki halukkaat voivat tuoda oman jäätiilensä rakennelmaan. Säästä riippuen voit varata mukaan pienen ämpärin tai pullon vettä sohjon tekemiseksi. Jäälinnaa rakennetaan niin kauan kuin säät sallivat.

– Halutessasi voit julkaista kuvan omasta osuudestasi Instagramissa merkitsemällä julkaisuun #mlljäälinna tai Facebookiin merkitsemällä sivuston MLLVihti mukaan julkaisuun. Näin voimme kaikki seurata jäälinnan valmistumista, vinkkaa Bonden.

– Toivomme, että rakentaessa pidetään huolta turvaväleistä, ja että vanhemmat ovat mukana varmistamassa lasten turvallisuuden. Pidetään luonto puhtaana, joten viethän roskat mennessäsi!