Tyttövauva Suomela on vuoden ensimmäinen Lohjan sairaalassa syntynyt vihtiläinen – perheen esikoinen on odotettu tulokas

Helena ja Markus Suomelan tytär syntyi 5.1 kello 00.20. Suomeloiden tytär on tämän vuoden ensimmäinen Lohjan sairaalassa syntynyt vihtiläisvauva.

Tuoreen äidin mukaan vanhemmuuden ensimmäinen viikko on lähtenyt mukavasti rullaamaan. Koko perhe voi hyvin.

– Oikein tyytyväisiä ollaan kaikki. Vauva on rauhallinen – nukkuu ja syö, Helena Suomela kertoo.

Pienokaisen strategiset mitat olivat syntymähetkellä 3860 g ja 52,5 cm. Paino on tästä Suomeloiden mukaan lähtenyt hyvin kehittymään, ja ensimmäiseen neuvolaankin on jo ehditty.

Uusi vihtiläinen on Suomeloiden esikoinen ja odotettu ja toivottu tulokas.

– Olemme ihan innoissamme. Äitiys tuntuu hyvältä ja kaikki näyttää muutenkin tosi positiiviselta, Helena Suomela sanoo.

Suomelat muuttivat Vihtiin muutama vuosi sitten Vantaalta. Vihdissä pariskuntaa ihastutti luonnon läheisyys ja se, että oli kaiken kaikkiaan enemmän tilaa. Perheen koirat ilahtuivat omasta pihasta ja perheen perustamiselle oli hyvät edellytykset. Päiväkoti on lähellä ja lapsiperheen kannalta moni palvelu tuntuu toimivalta.

– Löydettiin täältä kiva asunto ja nyt parin vuoden vihtiläisyyden kokemuksella voidaan sanoa, että Vihdistä on vain positiivista kokemusta: palvelut toimivat ja ollaan päästy paljon ulkoilemaan kivoissa maisemissa. Ulkoilua voidaan harrastaa vaikka pandemia elämää noin muuten vähän rajoittaakin, Helena Suomela kertoo.

Pandemia vaikutti jonkin verran myös odotusaikaan, eivätkä vierailijat päässeet paikan päälle onnittelemaan vastasyntynyttä. Oma pieni kupla on tuntunut Suomeloista kuitenkin ihan kivalta.

– Raskauden aikana mies pääsi kuitenkin osallistumaan kaikkeen, esimerkiksi ultraäänitutkimuksiin, ja oli myös neuvolakäynneillä mukana. Tietty vain oireettomana ja terveysturvallisesti, Suomela sanoo.

Synnytyksen jälkeen perhe vietti muutaman päivän ihan keskenään, mutta Suomeloita sekään ei niin haitannut. Perhe ihmetteli uutta arkea ja tulokasta Lohjan sairaalan perhehuoneessa.

– Oli ihan kiva keskittyä uuteen tilanteeseen, omaan toipumiseen ja käsitellä uusia asioita rauhassa. Ja vain jutella.

Vaikka synnytys oli pitkä ja jouduttiin lopulta käynnistämään, on Helena Suomelalla vain hyvää sanottavaa.

– Olin kuullut paljon hyvää ja se oli meidän ykköstoive. Kokemus oli kaiken kaikkiaan upea ja henkilökunta mukavaa.

Mutta pandemialla on myös hyviä puolia, kuten it-alalla työskentelevän isän etätyöt, jotka mahdollistavat isälle arjen kokemisen myös isyysloman jälkeen.

Nyt perheessä suunnitellaan tulevia ristiäisiä. Niitä oli muutenkin tarkoitus viettää vain pienellä porukalla.

Kotona Helena Suomela aikoo olla nyt ainakin vanhempainvapaan loppuun. Paluu ruokapalvelujen ohjaajaksi voi odottaa ainakin syksyyn, jolloin katsotaan asioita uudelleen. Myös sisarus tai sisaruksia saa tulla, jos on tullakseen.

– Olen itse kasvanut useamman sisaruksen perheessä, joten tiedän miten paljon iloa sisaruksista on, Suomela sanoo.

Lähitulevaisuuden suunnitelmiin kuuluu myös ulkoilu.

– Odotellaan vielä ulkoilua jonkin aikaa, mutta ehkä parin viikon päästä lähdetään ulkoilmaan koko perhe, Helena Suomela suunnittelee ja kertoi jo käyneensä perheen koirien kanssa pitkästä aikaa lenkillä.

Perheet

Synnyttämään?

Vihdin alueelta synnytetään yleensä Lohjalla, Espoossa tai Helsingissä.

Suomeloiden 5.1. syntynyt tytär oli ensimmäinen Lohjan sairaalassa syntynyt vihtiläisvauva.

Jo tätä ennen toiseen vihtiläiseen perheeseen oli syntynyt vauva 1.1. Naistenklinikalla Helsingissä.

Lohjan synnytysosasto on saanut runsaasti huomiota sairaalan kätilöiden Instagramiin lataamien tanssivideoiden ansiosta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat