Vihtiläisen Henri Kemppaisen tv-sarja julkaistaan Yhdysvalloissa

Neljä Kultaista Venlaa voittanut suomalainen NTRNZ media on tehnyt läpimurron kansainvälisille sisältömarkkinoille.

Matkustus- ja taikasarja Magic in Lapland, puikoissaan Vihdissä asuva palkittu taikuri Henri Kemppainen, julkaistaan yhdysvaltalaisella ROKU-alustalla tammikuussa 2022.

– Mikä parasta Vihdin luontokohteet ovat hienosti mukana sarjassa heti ensimmäisessä jaksossa, Kemppainen kertoo sähköpostiviestissään.

Pohjois-Amerikan johtava alusta tarjoaa alkuperäissarjoja omilla kanavillaan sekä muun muassa Netflixin ja HBO:n sisältöjä miljoonille amerikkalaisille.

Lisäksi DIRECTV on ostanut oikeudet Magic in Laplandiin sekä Pohjois- että Etelä-Amerikan jakeluun. DIRECTV oli ensimmäisiä alustoja, jotka alkoivat julkaista sisältöjä 4K UHD -laadulla vuonna 2014 ja tarjoaa huippuviihdettä melkein jokaiselle amerikkalaiselle.

– Tämä on ensimmäinen kerta, kun sarjaamme lähetetään 4K HDR -laatuisena, mikä antaa suomalaiselle luonnolle ja Henrin huikealle taikuudelle vieläkin enemmän värejä ja syvyyttä. Olemme innoissamme tästä yhteistyöstä ja jännityksellä odotamme, mihin tämä kaikki vielä johtaa, vastaava tuottaja Teemu Hostikka toteaa tiedotteessa

– Love of the Wild - from the Alps to the Arctic, kansainvälinen versio palkitusta Eränkävijät-sarjastamme, julkaistaan Wasu Groupin alustoilla Kiinassa vuonna 2022. Wasu tavoittaa yli 30 miljoonaa kotitaloutta 29 Kiinan maakunnassa. Tämä on meille ja sarjallemme valtava avaus, Hostikka kertoo.

Parhaillaan NTRNZ media viimeistelee parhaillaan lähes kolmivuotista tuotantoaan, Vaiettuja arktisia sotia. Se on dokumenttisarja vähemmän tunnetuista toisen maailmansodan tapahtumista arktisella alueella.

– Vaietut arktiset sodat on uuden sukupolven sotadokumentti. Se tarjoaa merkittäviä kenttätutkimuslöytöjä, huippuluokan visualisuutta sekä laajan kansainvälisen asiantuntijakaartin, Teemu Hostikka sanoo.

Vaietut arktiset sodat on myyty Suomeen, Ruotsiin, Norjaan ja Tanskaan ja sitä levittää Iso-Britannian suurin itsenäinen jakelija TVF international.

–  Ensimmäinen jakso on katsottu Ylellä, SVT:llä ja NRK:lla, ja palaute on ollut mykistävää. Näyttää siltä, että kaikki kanavat tulevat näyttämään sarjaa primetime-aikaan vuoden 2022 aikana. Olen varma, että saamme lisää upeita uutisia lähempänä julkaisua, Hostikka kertoo.

Etusivulla nyt

Luetuimmat