Aluevaalien ennakkoäänestys alkoi, äänestää voi kuudessa paikassa Vihdissä – Ennakkoon äänestetään vuosi vuodelta enemmän

Aluevaalien ennakkoäänestys alkoi keskiviikkona 12.1. Ennakkoäänestys toimitetaan 12.–18.1. välisenä aikana. Silloin äänioikeutettu voi äänestää missä tahansa äänestyspaikassa Suomessa. Vihdissä on kuusi ennakkoäänestyspaikkaa:

Vihdin pääkirjasto Nummelassa, Nummelan K-Citymarket, Länsi-Uudenmaan koulutusyhtymä Luksian Nummelan toimipiste, Liikekeskus Pääkonttori Vihdin kirkonkylässä, Vihtijärven koulu sekä Vanjärven päiväkoti. Ympärivuorokautista hoitoa tarvitseville järjestetään ennakkoäänestysmahdollisuus laitoksissa. Liikuntarajoitteisilla on mahdollisuus kotiäänestykseen.

– Vihtiläisistä noin puolet äänestää ennakkoon ja puolet vaalipäivänä. Vuosi vuodelta kehitys on mennyt siihen suuntaan, että ennakkoon äänestetään yhä enemmän. Ennakkoon äänestämällä saa varmasti äänestettyä, eikä tarvitse jännittää onko vaalipäivänä esimerkiksi sairas, kertoo hallintopäällikkö ja keskusvaalilautakunnan sihteeri Antti Luukkanen.

Heikentyneen koronatilanteen vuoksi vaaleissa noudatetaan erityistä tarkkaavaisuutta äänestyspaikoilla. Äänestämään mennessä jokainen äänestäjä esimerkiksi saa oman kynän, jolla voi kirjoittaa ehdokkaan numeron. Näin sama kynä ei kulje kädestä käteen.

– Äänestyspaikalle pitää mennä vain terveenä. Jos on vaalipäivänä eristyksessä tai karanteenissa, pyydän ottamaan hyvissä ajoin etukäteen yhteyttä minuun numeroon 044 767 4798, Antti Luukkanen ohjeistaa.

Vaalipäivänä voi äänestää vain siinä äänestyspaikassa, joka on merkitty äänioikeudesta kertovaan ilmoituskorttiin, joka on tullut kotiin postitse tai sähköisenä versiona. Vaalipäivän äänestyspaikkoja on Vihdissä kuusi alueittain:

Ennakkoon äänestetään vuosi vuodelta yhä enemmän.

Hallintopäällikkö Antti Luukkanen

Vihdin kirkonkylän äänestyspaikka on Liikekeskus Pääkonttorissa, Vanha-Nummelan, Hiidenveden ja Härköilän alueen äänestyspaikkana toimii Nummelanharjun koulu, Ojakkalassa äänestys tapahtuu Ojakkalan koulussa, Pohjois-Vihdin äänestyspaikka on Haimoon koulussa, otalampelaiset äänestävät Otalampi-talossa ja Etelä-Vihdin asukkaat Huhmarnummen koulussa.

Aluevaalien järjestelyt on aloitettu Vihdissä noin puoli vuotta sitten. Normaalisti valmistelut aloitetaan noin vuosi ennen vaaleja. Aluevaaleissa järjestelyt pääsivät vauhtiin myöhemmin, koska tieto vaaleista tuli vasta heinäkuussa.

Aluevaaleissa valitaan 23.1. valtuusto hyvinvointialueille. Suomessa on 21 hyvinvointialuetta. Vihti kuuluu Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueeseen. Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue muodostuu Uudenmaan maakuntaan kuuluvista Espoon, Hangon, Inkoon, Karkkilan, Kauniaisten, Kirkkonummen, Lohjan, Raaseporin, Siuntion ja Vihdin kunnista.

Länsi-Uudenmaan aluevaltuustoon valitaan 1.3. alkavaksi toimikaudeksi 79 aluevaltuutettua ja heidän varajäsenensä. Vihdistä aluevaaleissa on 58 ehdokasta. Kaikkiaan ehdokkaita on aluevaaleissa 748.

Aluevaalit

Mistä on kyse?

23.1. toimitettavissa aluevaaleissa valitaan Länsi-Uudenmaan aluevaltuustoon 1.3. alkavaksi toimikaudeksi 79 valtuutettua ja varajäsenet.

Hyvinvointialueen tehtäviä ovat sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen järjestäminen.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat