Päivystysavun puhelinnumero 116117 on ruuhkautunut – Vaarantaa kiireellisessä avun tarpeessa olevien potilaiden palvelun saatavuutta

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) päivystysavun puhelinnumero 116117 on ruuhkautunut. Kyseessä on numero, johon on soitettava ennen Husin päivystyspoliklinikoille hakeutumista, kun oma kunnan terveysasema on kiinni.

– Päivystysapu on ruuhkautunut koronavirukseen liittyvistä neuvontapuheluista ja tilanne on vakava. Koronaneuvontapuhelujen runsas määrä vaarantaa kiireellisessä avun- tai ohjauksen tarpeessa olevien potilaiden palvelun saatavuutta, tiedotteessa sanotaan.

Hus neuvoo soittamaan päivystysapuun 116117 silloin, kun koronavirustaudin oireiden kanssa ei pärjää kotona.

– Päivystysavussa teemme oirekuvaasi ja vointiisi perustuvan hoidon tarpeen arvion ja ohjaamme sinut tarkoituksen mukaiseen hoitopaikkaan oikea-aikaisesti.

Tiedotteessa kerrotaan, että päivystysapu ei palvele seuraavissa koronaan liittyvissä asioissa: ajanvaraukset koronatestiin, koronavirustestitulosten tiedustelut, sairauslomatodistukset tai karanteenipäätökset, rokoteajanvaraukset tai koronapassiin liittyvät tiedustelut.

Etusivulla nyt

Luetuimmat