Joulun jätehuolto: lajittele äläkä osta ruokaa hävikkiin

Joulu lähestyy, ja se näkyy myös jätehuollossa. Tänä vuonna joulua vietetään enimmäkseen viikonloppuna, mutta pyhät vaikuttavat kuitenkin tiettyjen jäteasemien aukioloihin sekä jätteenkeräykseen, tiedottaa Rosk'n Roll.

Joulun pyhinä (24.–26.12.) jäteastioita ei tyhjennetä, ja sen takia jouluviikolla jäteauto kaartaa pihaan todennäköisesti eri päivänä kuin yleensä.

Jos haluaa tietää, milloin jäteastia tyhjennetään, voi tilata tiedon Rosk’n Rollilta tekstiviestin välityksellä. Tiedon poikkeavasta jäteastian tyhjennyspäivästä saa jättämällä matkapuhelinnumeron Rosk’n Rollin sähköisessä asioinnissa osoitteessa web.rosknroll.fi.

Joulun ajan tyhjennykset aloitettiin jo sunnuntaina 19.12., ja suurin osa jäteastioista tyhjennetään etuajassa.

Välipäivinä (27.–31.12.) ja viikolla 1 tyhjennykset tehdään tavalliseen tapaan, koska jäteautot kiertävät myös loppiaisena 6.1.2022. Rosk’n Rollin jäteasemat ovat suljettuina jouluaattona, joulupäivänä ja tapaninpäivänä (24.–26.12.) sekä uuden vuoden päivänä 1.1.2022 ja loppiaisena 6.1.2022. Muina ajankohtina jäteasemat palvelevat normaalien aukioloaikojensa mukaisesti.

Rosk'n Rollilta muistutetaan, että jokainen voi itse vaikuttaa siihen, että myös joulun jätehuolto sujuu sutjakkaasti. Hyvä vinkki on ostaa vain tarpeeseen, olipa sitten kysymys jouluruoista tai joululahjoista. Sen myötä pystyt minimoimaan mahdollisen ruokahävikin sekä vaikuttamaan siihen, miten paljon jätteitä ylipäänsä muodostuu.

Toinen Rosk'n Rollin neuvo liittyy jätepisteiden siisteyteen. Välttyäksesi ylipursuavilta jäteastioilta tee näin:

Pakkaa jäte niin tiiviisti kuin mahdollista, litistä kartongit ja laita muovipakkaukset sisäkkäin.

Lajittele hyötyjätteet ja odota muutama päivä ennen kuin ne jätekatokseen tai ekopisteelle.

Pakasta yli jäänyt ruoka.

Lajitteluneuvoja lahjapaperista ja -nauhasta sekä tuikuista, foliovuoista ja kinkkurasvasta löytyy Rosk’n Rollin kotisivuilta rosknroll.fi/ joulun-jatteet.

Minne joulun jälkeen?

Joulukuuset

Kun joulukuusi varisee ja on menettänyt loistonsa, voit huolehtia siitä, että se hyödynnetään energiana. Rosk’n Roll kerää joulukuusia seuraavasti:

Isommat taloyhtiöt: Biojätekeräykseen kuuluvissa, vähintään viiden huoneiston, kerros- ja rivitaloissa, kuusen voi jättää (viimeistään 16.1.) bioastian läheisyyteen, lukollisen katoksen ulkopuolelle.

Pienemmät taloyhtiöt: Alle viiden huoneiston kiinteistöltä kuusen voi viedä Rosk’n Rollin jäteasemille, jossa se otetaan vastaan maksutta, aukioloaikojen puitteissa.

Omakotitalot: Kuusen voi viedä maksutta jäteasemalle, vie samaan kasaan kuin risut ja oksat.

Etusivulla nyt

Luetuimmat