Liikuntaseura Vihti-Gymillä perinteinen Kiltailta

Vihti-Gymin Kilta sai vuoden tauon jälkeen järjestää perinteisen kynttiläillan Nummelan seurakuntatalolla. Paikalle saapui tuttuja kiltalaisia parisenkymmentä. Puheensorina ja useat halaukset kertoivat siitä, että läheiset ystävät tapasivat pitkän tauon jälkeen toisensa. Tietynlaista varovaisuutta tilaisuudessa aiheutti tietysti koronavirus. Kiltaillan avasi juhlavasti Vihti Gymin voitokas Korennot-joukkue esityksellään Cafe Parisienne. Esitys oli niin kaunis, että joukkueen piti esittää se katsojien toivomuksesta kahdesti.

Varsinaisen tilaisuuden avasi kiltavastaava Tuulikki Lindström Tapiolan kuoron äänitteellä Arkihuolesi kaikki heitä. Tallennemusiikki korvasi koko illan ajan perinteisen yhteislaulun. Seuraavaksi ohjelmassa oli kynttiläseremonia. Punainen rakkauden, keltainen viisauden, sininen uskollisuuden, vihreä ymmärtämyksen sekä valkoinen ikuisen ystävyyden kynttilä sytytettiin koristamaan juhlapöytiä.

Kiltaillassa muistetaan aina pyöreitä vuosia täyttäneitä. Tällä kertaa lahjan saivat Tuula Lehtola, Ulla Lindqvist ja Anneli Annala. Tilaisuudessa oli iloksemme kolme yli 90-vuotiasta kiltalaista: Arla Kaurila, Eila Jylhänkoski ja Margareta Laakso.

Historiakatsauksessaan Tuulikki kertoi mm. 125-vuotiaan voimisteluliiton, 70-vuotiaan kiltatoiminnan ja Vihti Gymin killan historiasta. Tuulikki kertoi myös, miten voimakkaasti nuorten voimistelijoiden esitykset tuovat lämpimät muistot omista voimisteluesityksistä – eli voimistelu liikuttaa myös tunteita.

45 vuotta täyttäneen liikuntaseura Vihti Gym ry:n (aikaisemmalta nimeltään Vihdin naisvoimistelijat ry) perustaja ja ”kantaäiti” Varpu Joenrinne kertoi puolestaan seuran perustamisesta, siinä esiin nousseista haasteista ja seuran nopeasta kehityksestä yhdeksi Suomen suurimmista ja menestyneimmistä voimisteluseuroista.

Seurakunnan terveiset tilaisuuteen toi pastori Wille-Hermanni Riekkinen. Hän kertoi tarinan, jossa kaksi pikkupoikaa oli lähtenyt hiihtoretkelle. Tarinan liikunnallisuus ja vertaus ihmisen vaelluksesta ja Luojan ohjauksesta sopi erinomaisesti Kiltaillan henkeen.

Tilaisuus jatkui iltakahvien ja Tuulikin tuolijumpan merkeissä. Tunnelmallisen päätöksen ilta sai Maa on niin kaunis -laululla. Tämän kauniin laulun Kiltatoiminnan perustaja Kaarina Kari on aikoinaan valinnut Kiltailtojen päätöslauluksi.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat