Näin Vihti astuu tänä vuonna joulun aikaan – luvassa perinteiset joulunavaukset, markkinoita ja myyjäisiä

Joulumarkkinat pidetään kirkonkylällä 27.11.–28.11. ja joulunavaus 26.11. Nummelassa joulu avataan 27.11.

Kädentaitajien Joulupuoti on avoinna Vihdin kirkonkylässä 23.12. asti, puoti on auki myös välipäivinä ja vuodenvaihteen jälkeen. Kuvassa Teija Yläranta, Irene Lehtinen-Verbo ja Reija Virtanen. Annukka Tallberg

Annukka Tallberg

Perinteinen SuurVihdin Killan Vihdin kirkonkylän joulunavaus pidetään 26.11. kello 18. Lyhtykulkue kävelee tällöin Niuhalanraittia pitkin K-Supermarketin pihasta Kinon aukiolle, jossa on tarjolla joulupuuroa.

Samana päivänä Taidetaloyhdistys Siirilä ry järjestää perinteiset joulumyyjäiset Siirilässä (os. Niuhalanraitti 16) 26.11. perjantaina kello 15–20.

– Lisäksi jouluista tunnelmaa kylään tuovat kirkonkylän raitin jouluiset näyteikkunat, joulunajan tapahtumia kirkonkylässä koordinoinut Teija Yläranta sanoo.

Nummelassa joulu avataan 27.11. lauantaina kello 15–16. Tällöin ohjelmaa Nummelan torilla järjestävät perinteisesti Vihdin Yrittäjät ja Nummelan Kilta.

– Tarjolla on joulupuuroa ja glögiä. Paikalla on joulupukki ja tapahtumassa on poniajelua maksutta, Vihdin Yrittäjien puheenjohtaja Leevi Pursiainen kertoo.

Joulunavauksen juontaa Anna-Liisa Tilus ja tilaisuudessa esiintyy Nicklas Grönholm.

Teija Yläranta, Vuokko Sivuranta ja Virpi Helen organisoivat tänä vuonna Vihdin kirkonkylässä Linjalan ja K-Supermarketin alueella pidettävät joulumarkkinat.

– Olemme antaneet ryhmällemme nimen Vihdin Virkeät, Yläranta kertoo hymyillen.

Toista kertaa kirkonkylässä pidettävät joulumarkkinat järjestetään 27.11.–28.11. Lauantaina markkinat ovat avoinna kello 10–17 ja sunnuntaina kello 10–16.

– Myyjiä on tulossa tällä hetkellä 35 eri puolilta Uuttamaata, mutta myös kauempaa Suomesta, kauppiaita tapahtumaan houkutellut Yläranta kertoo.

– Vihdin Apteekki, Aurinkokustannus ja kukkakauppa Villikaisla ovat myös mukana markkinoilla.

Vihdin kunta tukee joulumarkkinoita hoitamalla tapahtuman markkinoinnin ja äänentoistotekniikan.

Suomen Metsästäjäliiton Uudenmaan piiri ry yhteistyössä Vihdin kunnan ja vihtiläisten järjestöjen kanssa järjestää kirkonkylän toriaukiolla luonto- ja erätoimintaan keskittyvän Uudenmaan Erätulet -tapahtuman 27.11. lauantaina.

Tapahtuma alkaa kello 10. Mukana tapahtumassa on valtionvarainministeriön kansliapäällikön tehtävästä eläkkeelle jäänyt Martti Hetemäki.

Vihdin K-Supermarketin tontille avautuneessa Joulupuodissa on myynnissä vihtiläisten kädentaitajien Irene Lehtinen-Verbon, Reija Virtasen ja Sirpa Jaakolan tuotteita.

Lehtinen-Verbon IreNeL Design -mallistosta myynnissä on muun muassa joulukransseja, kuusenkoristeita ja kierrätyskankaasta valmistettuja tonttulakkeja porosymbolilla ja Sirpa Jaakolan Pitsei & Pääkalloi -yrityksestä korvakoruja, hiuspyyhkeitä ja muita asusteita.

Reija Virtasen Artesaaniverstas Puupöllön tuotteista myynnissä on villasukkia ja lapasia, puisia pienesineitä, sisustustuotteita ja neuletöitä.

Joulupuoti on avoinna jouluaatonaattoon saakka joka päivä kello 10–18.

Vihdin Irjalassa (os. Kylpytie 20) leivotaan 9.12. kello 17 keskiaikaisia pipareita käsin kaiverrettuihin muotteihin.

– Pipareita on myyty aiemmin Turun linnan kahvilassa. Tervetuloa leipomaan! Leipomiseen voi ilmoittautua minulle numeroon 040 7069053, Teija Yläranta sanoo.

Ylärannan Solros joulupuoti Irjalassa on avoinna joulukuussa 23.12. saakka arkisin kello 12–18.

– Myynnissä on luonnonkosmetiikkaa kuten saippuoita, käsi- ja päivävoiteita, ja deodorantteja. Lisäksi puotiin on tulossa artesaanisuklaata ja marmeladeja.

Joulutapahtumat

Myös täällä tapahtuu

Selin nuorisoseura ry järjestää koko perheen joulutapahtuman Seppolan Joulujuhlan 18.12. lauantaina kello 13–16 (os. Seppolantie 32).

Pikku-Pappilan (os. Kirkkoniementie 1) pikkujouluissa virittäydytään joulutunnelmaan 26.11. kello 14–20.

Lisää tietoa tapahtumista ja muita joulunajan tapahtumia kunnan sivuilla www.vihti.fi/tapahtumat.

Kommentoi