Vihti Skin ensilumenladulla satoja hiihtäjiä päivittäin – laskettelemaan päärinteeseen päässee ensi viikolla

Etelä-Suomen ainoa ulkoilmalatu houkuttelee hiihtäjiä Vihtiin kauempaakin.

Hiihto- ja laskettelukeskus Vihti Skissä pääsee jo hiihtämisen makuun, ja Etelä-Suomen ensimmäinen ulkoilmalatu onkin ollut avaamisensa jälkeen ahkerassa käytössä. Latu avattiin torstaina 11. marraskuuta.

– Aikaisimmat hiihtäjät ovat ladulla ennen kahdeksaa. Päivän mittaan ladulla on koko ajan kymmeniä hiihtäjiä, yhteensä satoja päivittäin, kertoo Vihti Skin yrittäjä Sami Uotila.

Alkuviikolla ladulle tehtiin paikkolumetusta ja latu sai myös hieman lisää pituutta. Alkujaan 750 metriä pitkä latu on nyt reilun 800 metrin pituinen.

– Ensi viikolla ladulle saadaan jälleen lisää mittaa, kertoo Uotila.

Vaikka latu on vasta alle kilometrin mittainen, on ulkoilmalatu houkutellut väkeä Vihtiin kauempaakin. Eikä ihme, sillä seuraavat ulkoilmaladut löytyvät vasta Himokselta ja Imatralta.

Uotila kertoo, että viime talvelta ensirinteeseen säilötty lumi on mahdollistanut ladun avaamisen jo nyt ainoana Etelä-Suomessa.

Ensi viikolla ladulle saadaan jälleen lisää mittaa.

Sami Uotila

– Siitä on saatu paljon hyötyä. Myös uudet lymitykit ovat olleet tosi toimivia juuri näissä pikkupakkasissa, toteaa Uotila.

Ensi viikoksi lupailtuja pakkasöitä odotetaan jo Vihti Skissä, sillä myös laskettelukausi on aluillaan. Keskuksen ensirinne mattohissillä avattiin jo tiistaina 9. marraskuuta lumetuksen ja säilölumen avulla.

– Ensi viikolla pyrimme avaamaan päärinteen, kertoo Uotila.

Etusivulla nyt

Luetuimmat