Jatka lausetta: Pippa Laukka: ”Tykkään itsestäni juuri sellaisena kuin olen”

Jatka lausetta -juttusarjassa tutut vihtiläiset paljastavat itsestään uusia asioita. Tällä kertaa vastausvuorossa on Karviaisen terveysjohtaja Pippa Laukka.

Pippa Laukka toivoo koronapandemian olevan pian ohi. laukan kuva-albumi

Essi Harju

En olisi ikinä uskonut… että päädyn töihin Karviaisiin.

Olen virkeimmilläni… hyvin nukkuneena.

Olen loistava… järjestelemään asioita ja pitämään langat käsissäni. Koskee sekä töitä että vapaa-aikaa.

Suurin asia jonka olen oppinut elämäni aikana on… kiitollisuus elämästä. Paras lahja minkä olen koskaan saanut.

Haluaisin matkustaa… Australiaan. Tyttäreni on siellä asunut ja kertonut hienoista kokemuksistaan. Olisi kiva päästä näkemään maata paikan päälle.

Noloa myöntää, mutta… tykkään itsestäni juuri sellaisena kuin olen. Tämä ei ole kovin perisuomalaista ja siinä meillä olisi minusta petrattavaa – nimittäin siinä, että voisimme olla jokainen ylpeitä itsestämme.

Minussa on vahva introvertti ja ujo puoli.

Pippa Laukka

Haluaisin oppia… aloitin potkunyrkkeilyharrastuksen viime keväänä ja haluaisin kehittyä lajissa. Laji on todella monipuolinen ja kokonaisvaltaisesti kehoa kuormittava. Lajitaitojen myötä koen, että en enää pelkää niin paljon lenkkeillä pimeällä.

Kymmenen vuoden päästä olen… elossa toivottavasti. Olen tuolloin 62-vuotias ja edelleen töissä. Missä, sitä en tiedä.

Kotini paras puoli on… ihmiset siellä. Tulevaisuudessa siellä asuu myös pieni australiankelpien pentu.

Voisin syödä pelkästään… jokainen voi tietysti odottaa, että vastaan tähän kasviksia. Koska olen rehellinen ihminen, en vastaa, vaan että voisin syödä jäätelöä. Rakastan sitä!

Jännitän… esiintymisiä, joka kerta. Minussa on vahva introvertti ja ujo puoli enkä varsinaisesti nauti keskipisteenä olemisesta. Esillä oleminen ja sulkeutuneempi puoli ovat tasapainossa, kun molempia on sopivasti elämässäni.

Jos saisin yhden toiveen, toivoisin… eihän tähän voi nykytilanteessa sanoa muuta kuin pandemian päättymistä. Korona on koetellut perusterveydenhuoltoa myös Karviaisissa. Toivon myös, että kuntalaiset ymmärtäisivät, että Karviaisissa henkilökunta on todella lujilla. Teemme kaikki voitavamme, että lääkäriaikoja olisi tulevaisuudessa paremmin saatavilla. Kuitenkin hoitovelka ja aikojen kysyntä on voimistunut ja koettelee resurssejamme.

Vihdissä rakastan… rantamökkiä, jonka isovanhempani hankkivat sukuumme 40-luvulla. Siellä on tapahtunut kaikki lapsuuteni merkittävimmät asiat.

Tunnen vastustamatonta halua… parantaa suomalaisten terveyttä.

Inhoan luonteessani sitä, että… en inhoa luonteessani mitään. Minä olen minä ja 100% oma itseni. Joku joka ei tunne minua, voi inhota luonnettani mutta pystyn elämään asian kanssa.

Hyvä ystävä on… luotettava ja rakastaa minua sellaisena kuin olen. Minulla on onni omistaa joitakin sellaisia ystäviä.

Minut saa liikuttumaan... kun tulee puhe edesmenneestä koirastani. Hän oli paras ystäväni.

Kun kukaan ei näe… juttelen itsekseni. Taipumus on lisääntynyt iän myötä.

En voi sietää… kateutta ja valehtelua.

Minulla on pakkomielle… pakkomielle iskee suppilovahverometsällä. Jos näen yhden, on pakko löytää lisää.

Ihailen… ihmisiä, joilla on korkea työmoraali ja motivaatio auttaa muita ihmisiä. Sellaisia ihmisiä meillä on paljon töissä Karviaisissa.

Jokaisen kannattaisi joskus lukea… Mia Kankimäen Naiset joita ajattelen öisin. Loistava kirja ja läpileikkaus rohkeista naisista kautta aikojen.

Lauseita jatkoi

Pippa Laukka

Ammatti: Lääkäri

Koulutus: Liikuntalääketieteen erikoislääkäri, eMBA

Perhe: Aviomies ja kolme tytärtä

Harrastukset: Triathlon

Kommentoi