Pikkujoulukausi käynnistymässä paikoin vilkkaasti – vihtiläisravintoloissa ilmassa sekä toivoa että harmia

Ravintola Klassikon yrittäjät Sez Sherifov ja Elena Leuto ovat varovaisen innostuneita alkavasta pikkujoulukaudesta. Kuvassa parin tytär Jasmin Sherifov, 6. Annukka Tallberg

Annukka Tallberg

Tuloillaan oleva pikkujoulu- ja juhlakausi näyttää tällä hetkellä melko tai erittäin hyvältä vihtiläisten ravintola- ja majoitusalan yrittäjien Elena Leudon, Sez Sherifovin, Mika Hanskin ja Peter Wikmanin mielestä.

Ravintola Klassikon yrittäjät Elena Leuto ja Sez Sherifov ovat toiveikkaita tulevan pikkujoulukauden suhteen.

– Kun rajoituksia alettiin purkaa, se näkyi heti myös ravintolassa. Ihmisiä alkoi käydä enemmän, vaikka yhä moni on myös varuillaan, Leuto sanoo.

– Kaikki puheet pandemiasta ja rajoituksista näkyvät ravintolamaailmassa reaaliajassa; uusista rajoituksista puhuttaessa, sekin näkyy heti meillä. Asiakkaat harvenevat.

Klassikossa on 150 asiakaspaikkaa, joista käytössä on 75 prosenttia. Kaikkien paikkojen täyttäminen on myös mahdollista, jos asiakkailla on koronapassit.

– Vielä passien tarkastamiseen ei ole ollut tarvetta. Salissa on hyvin tilaa ja kun täällä istuu 20–30 henkilöä, ravintola näyttää lähes tyhjältä, yrittäjät sanovat.

Hotellihuoneista käytössä on ollut reilu 60 prosenttia.

Peter Wikman

Lounasaika on ollut arkisin ravintolassa vilkasta. Ravintolasta on mahdollisuus varata myös sauna- ja kokoustiloja.

– Joitakin varauksia on tehty, mutta tilaa on yhä hyvin, Sherifov kertoo.

Yrittäjä Mika Hanski tilaus- ja juhlaravintola Villa Joutselasta kertoo itsenäisyyspäiväksi ja jouluksi tulevan jälleen myyntiin usean ruokalajin noutoruoka-annoksia.

– Aloitimme take awayn myymisen pääsiäisenä 2020 ja olemme tehneet niin kaikkien juhlapyhien alla.

– Tämä on ollut todella suosittua. Parhaimmillaan annoskokonaisuuksia on myyty 300 per juhlapäivä.

Joululounasta on tarjolla Villa Joutselassa 16.12.

– Kattaus näyttää olevan jo lähes täynnä. Ehkä järjestämme jouluisen noutopöydän myös toisena päivänä, Hanski suunnittelee.

Hän kertoo lokakuuhun osuneen paljon varauksia. Myös marraskuu näyttää kiireiseltä.

– Tapahtumat painottuvat paljon viikonloppuihin. Meillä on pidetty useita juhlia, Mika Hanski kertoo.

Peter Wikman Air Hotel Nummelasta kertoo ravintolassa olevan vapaata enää yhtenä viikonloppuna ennen joulua. Muut viikonloput on myyty jo täyteen.

– Hotellihuoneista käytössä on ollut reilu 60 prosenttia. Voi sanoa, että tilanne on erinomainen.

Hiltsun baaria Vihdin kirkonkylällä pitävä Hillevi Kuusholma on puolestaan harmissaan.

– Tämän kokoisen kylän kulmakunnan kuppilassa koronapasseilla ei ole mitään virkaa. Naurettava juttu! Tilanne ei nähtävästi ole helpottamassa.

– Jos pubissa istuu puolilta öin muutenkin 10 henkilöä, on sama antaa silloin valomerkki ja laittaa luukut kiinni yhdeltä. Ei ole järkeä jatkaa iltaa näin pienen asiakasjoukon kanssa.

Kommentoi