Mikä on Vihdin kaunein luontokohde – äänestä suosikkiasi!

Lukijaäänestys: Voit valita kohteen toimituksen kuudesta ehdokkaasta tai kertoa oman suosikin verkossa.

Kokkokallio on Nummelassa Hiidenveden äärellä. Sieltä ihaillaan mielellään kauniita auringonlaskuja. Tarja Omenainen

Tarja Omenainen

Vihdin Uutiset järjestää verkossa lukijaäänestyksen, jossa selvitetään mikä on lukijoiden mielestä Vihdin kaunein luontokohde. Lehdessä esitellään lyhyesti kuusi eri luontokohdetta, joita voi äänestää netissä. Äänestyksessä on mahdollista äänestää myös jotain muuta kohdetta.

Vihdin Uutisten esittelyssä mukana ovat Nummelassa sijaitseva Kokkokallio, Palakosken virkistysalue Huhmarissa, Rokokallio Vihtijärveltä, Konianvuori Moksista, Pääkslahden luontopolku Vihdin kirkonkylästä sekä Nuuksion kansallispuisto, josta noin 60 prosenttia sijaitsee Vihdin puolella.

Palakosken virkistysalue sijaitsee Huhmarissa. Tarja Omenainen

Kokkokalliolta avautuu kaunis maisema Hiidenveden yli. Kokkokalliolla käydään ihailemassa etenkin auringonlaskua, joka näkyy paikasta hienosti.

Palakosken virkistysalueella vallitsee metsäinen tunnelma. Alueelle tunnusomaisia ovat useat korkeat kalliolaet, joilta pääsee ihailemaan kauniita näköaloja.

Rokokallio on Vihtijärven korkein ja Uudenmaan kolmanneksi korkein paikka. Paikka on arvotettu valtakunnallisesti arvokkaaksi kallioalueeksi, ja sijoitettu arvoluokkaan 3: ”hyvin arvokas kallioalue.”

Rokokallio löytyy Vihtijärveltä. Juha Ahvenharju

Konianvuori on Moksjärven lounaisrannalla sijaitseva kallio- ja metsäalue. Konianvuori kohoaa jyrkkärinteisenä 58 metriä järven pinnan yläpuolelle. Vuoren koillissivulla on suuri hiidenkirnumainen muodostuma.

Pääkslahden luontopolku johdattaa ulkoilijat vihtiläiseen luontoon: havumetsään, kallioille ja järvimaisemaan. Reitin varrella on harvinainen hiidenkirnu.

Nuuksion kansallispuistoon pääsee Vihdistä kolmea reittiä: Valklammen sisääntulon kautta, Salmen ulkoilualueelta ja Tervalammelta.

ÄÄNESTYS ON PÄÄTTYNYT. Vihdin Uutiset julkaisee voittajan lähiviikkoina.

Konianvuori sijaitsee Olkkalan, Herrakunnan ja Moksin kylien välisellä alueella. Juhani Päivänen
Näkymä Pääkslahden luontopolun Puumannin laavulta Hiidenvedelle.
Nuuksion kansallispuistosta noin 60 prosenttia on Vihdin puolella. Nuuksiossa on paljon pieniä lampia ja järviä, joissa voi pulahtaa. Tarja Omenainen

Kommentoi