Korona-altistumisia kouluissa Nummelassa ja Karkkilassa sekä Nummelan Prisman parturi-kampaamossa

Kaikki kouluissa altistuneet on ohjattu koronatestiin. Kai Skyttä

Nummelan koulussa on tapahtunut joukkoaltistuminen koronavirukselle. Kaikki altistuneet on kontaktoitu ja asetettu karanteeniin, tiedottaa Perusturvakuntayhtymä Karviainen verkkosivullaan. Kaikki altistuneet on ohjattu koronatestiin tartuntatilanteen kartoittamiseksi. Yksikön toiminta jatkuu muutoin normaalisti.

Myös Karkkilassa on Nyhkälän koulussa tapahtunut joukkoaltistuminen koronavirukselle. Kaikki altistuneet on kontaktoitu ja asetettu karanteeniin sekä ohjattu koronatestiin. Yksikön toiminta jatkuu muutoin normaalisti.

Julkisella paikalla on koronavirukselle saattanut altistua Prisma Nummelan parturi-kampaamossa lauantaina 9.10. kello 8 ja 10.30 välisenä aikana.

Paikalla tuolloin olleita kehotetaan seuraamaan kymmenen päivän ajan tarkoin, ilmeneekö koronavirustautiin sopivia oireita. Yhdestäkin oireesta tulee varata aika koronavirusnäytteeseen osoitteesta koronabotti.hus.fi tai soittamalla Nummelan tai Karkkilan terveysasemien koronapuhelinpalveluun (takaisinsoittojärjestelmä) varatakseen näytteenottoajan. Lisäksi tulee välttää väkijoukkoja ja lähikontakteja.

Vihdissä on todettu viimeisen kahden viikon aikana 21 uutta koronatartuntaa. Karkkilassa tartuntoja on todettu kuusi.

Ilmaantuvuusluvut ovat 100 000 asukasta kohden kahdelta viikolta Vihdissä 72 ja Karkkilassa 69. Tartuntoja on koko pandemian ajalta todettu Vihdissä 678 ja Karkkilassa 271. 

Valtaosa koronatartunnoista todetaan tällä hetkellä rokottamattomilla, mutta tartuntoja ovat saaneet lähinnä lieväoireisina myös rokotetut.

Koronavirustestiä ei jatkossa pääsääntöisesti tarvita oireettomilta tai lievästi oireilevilta henkilöiltä.

Kommentoi