Asunnottomien yö -tapahtuma Vihdissä: "Tarkoitettu kaikille, jotka kaipaavat kohtauspaikkaa"

Asunnottomien yö -tapahtuma järjestetään Vihdin kirkonkylässä K-Supermarket Vihdin terassi- ja piha-alueella 17.10. Kuvassa kauppias Timo Laukkanen. Annukka Tallberg

Annukka Tallberg

Nummelassa asuvan Minna Kaiteran haave on ollut järjestää tapahtuma, johon kaikki ovat tervetulleita. ”Kaikki” tarkoittaa Kaiteralle aidosti kaikkia ihmisiä. Hän organisoi Asunnottomien yö -tapahtuman, joka järjestetään Vihdin kirkonkylässä 17. lokakuuta.

– Olen pyöritellyt ajatusta tällaisesta tapahtumasta päässäni jo varmaan 10 vuotta, mutta vasta nyt sain tartuttua toimeen. Täytyy ajatella niin, että nyt oli oikea aika, Kaitera sanoo.

– Asunnottomien yö ei ole tarkoitettu vain asunnottomille ja itsensä syrjäytyneiksi kokeville, vaan kaikille, jotka kaipaavat kohtaamispaikkaa.

Kaiteralla on pitkä kokemus päihde- ja hoitoalan työstä. Halu auttaa muita ihmisiä on ulottunut myös vapaa-ajalle. Kipinä auttamistyöhön syttyi Kaiterassa jo lapsena.

– Äitini auttoi paljon muita ihmisiä, jotka tarvitsivat apua. Äidiltäni sain mallin, että voimme auttaa täällä toinen toisiamme.

Kaitera muistaa lapsuudestaan erityisen tapahtuman, joka ihmetytti silloista 9-vuotiasta.

Yksikin tulija on jo ilo!

Minna Kaitera

– Olin äitini mukana viemässä pyyhe- ja liinavaatelahjoitusta tarvitsevalle perheelle. Sain ojentaa kassin perheelle. Se tuntui minusta uskomattomalta. Tämä pieni ele oli minulle valtavan kokoinen.

– Jälkeenpäin kyselin autossa äidiltäni, mikseivät he itse osta omia pyyhkeitään ja muuta, mitä nyt 9-vuotiaan mieleen sattui tulemaan. Äitini sitten selitti minulle, miten arvokasta auttaminen voi olla.

Asunnottomien yö -tapahtuma järjestetään Vihdissä tiettävästi ensimmäistä kertaa.

– Olen aiemmin asunut Vihdin kirkonkylässä 16 vuotta ja käynyt Timpalla kaupassa. Soitin Timpalle ja hän oli heti lähdössä innolla mukaan! Kaitera kertoo K-Supermarket Vihdin kauppias Timo Laukkaseen viitaten.

Laukkasen lisäksi tapahtumaa sponsoroi joukko muita vihtiläisiä yrittäjiä.

– Lisäksi Vihdin seurakunta on mukana, ja yksityisiltä ihmisiltä olemme saaneet lahjoituksia.

Tapahtumassa on tarjolla kahvia, mehua ja makkaraa. Mukaan saa ruokakasseja ja hygieniatarvikkeita.

– Pelottavaa on, jos ketään ei tule, mutta yksikin tulija on jo ilo! Minna Kaitera sanoo.

Ylijääneet ruokakassit lahjoitetaan diakoniatyölle ja Ruoka-apu Vihti -ryhmälle.

Livemusiikkia tapahtumassa esittää vihtiläinen artisti Jennanmusiikki (Jenna Vidlund).

Asunnottomien yö -tapahtuma K-Supermarket Vihdin (Kirjavantie 2) terassialueella 17.10 kello 15–19. Asunnottomien yön tulet sytytetään tapahtumassa jo kello 17.

Tapahtuma

Asunnottomien yö

Asunnottomien yötä vietetään 17. lokakuuta YK:n köyhyyden ja syrjäytymisen vastaisena päivänä ympäri Suomea.

Asunnottomien yön teemana on tänä vuonna ULKOPUOLELLA – Syrjäytynyt vs. syrjäytetty.

Ulkopuolella-teeman kautta Asunnottomien yön kansalaisliike nostaa esiin yhteiskunnan rakenteissa olevia syitä ja vaatii toimia asuntomarkkinoilta syrjäytymisen ja asunnottomuuden torjumiselle.

Lähde: www.asunnottomienyo.fi.

Kommentoi