Mölkkyä ystävyydellä: kolmen yhdistyksen mölkkyottelussa ratkottiin voitot naisten ja miesten sarjoissa

Vihdin yhdistyksen miesten joukkue: Valto Heikkonen, Jaakko Laitinen, Timo Leino ja Arvo Heikkonen Lea Laurell

Lea Laurell

Eläkeliiton Karkkilan, Vihdin ja Nummelan yhdistysten mölkynpelaajat kokoontuivat 27. syyskuuta jo perinteiseen mölkyn kolmiotteluun. Vihdin yhdistys toimi tällä kertaa isäntänä ja ottelu käytiin Vihdin Puistolassa.

Paikalla oli yhdistysten nelihenkisten joukkueiden lisäksi runsaasti kannustavaa joukkoa. Puheensorina kuului koko kentällä. Pelialueita tutkailtiin jännittyneinä ja odotettiin kilpailunjohtajan ilmoitusta pelin alkamisesta. Väki hiljeni ja ensimmäiset heitot kalahtivat niin naisten kuin miestenkin kentällä.

Pelitilanteet aaltoilivat niin kuin mölkyssä on tyypillistä. Toiselle joukkueelle saatettiin tehdä kiusaa heittämällä heitä helpottavia mölkkyjä huonompaan paikkaan. Tämä ei aina kannattanut, vaan osasivat ne toisetkin joukkueet.

Nummelan yhdistyksen naisten joukkue: Marjatta Mäkinen, Raili Malinen, Sirkka Hagman ja Ritva Mynttinen. Lea Laurell

Naisten puolella kaikki kolme joukkuetta voittivat yhden pelin. Nummelan yhdistys oli aivan voiton kynnyksellä kahdessa pelissä 47 ja 48 pisteellä. Kun kolmen pelin pisteet laskettiin yhteen, Nummela sai 145, Vihti 122 ja Karkkila 109 pistettä.

Miesten puolella Vihti ja Nummela kisasivat aivan loppuun asti tiukasti voitosta. Vihti vei kaksi ensimmäistä peliä 100 pisteellä Nummelan 73 pistettä vastaan.

Kolmas peli oli jännittävä kaikkien kolmen joukkueen osalta, sillä kaikilla joukkueilla oli mahdollisuus ratkaista peli yhdellä heitolla – mutta kaikki joukkueet epäonnistuivat ja putosivat 25 pisteeseen. Jännittävän loppupelin vei lopulta Nummela, Karkkilan ollessa toinen ja Vihdin kolmas.

Lopputuloksissa Vihti oli ykkönen 134, toisena Nummela 123 ja kolmantena Karkkila 85 pisteellä.

Kiertopalkinto jaettiin naisissa Nummelalle ja miehissä Vihdille. Kaikki saivat kaulaansa mölkkymitalit.

Vihdin yhdistys tarjosi vielä niin kilpailijoille kuin yleisöllekin maistuvat kahvit, joiden lomassa käytiin myös peliin kuuluvaa jälkipeliä.

Ensi vuonna mölkyn kolmiottelun järjestämisvuorossa on Nummela.

Kommentoi