Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nummelan VPK:n nuorille SM-kultaa

Nummelan VPK:n nuoria kisasi 2.10. Paraisilla järjestetyissä CTIF-palokuntakilpailuissa. Joukkue kilpaili Länsi-Uudenmaan Pelastuslaitoksen nimellä (LUP) ja saavutti sekajoukkueiden sarjassa SM-kultaa. Nummelan VPK:n kilpailijat olivat Atte Salmela, Elijas Tuomikoski, Erik Mällönen, Jyry Koistinen, Samu Kivimäki, Siiri Saloranta sekä Teresa Kari. Joukkueen valmentajina toimivat Marko Aalo ja Vilma Suomi.

Joukkueessa on 9 kilpailijaa ja varamies. Itse kilpailu koostuu kahdesta osuudesta, kalustoradasta ja 400 metrin viestijuoksusta. Viestissä osalla kilpailijoista on juoksun ohella myös erilaisia tehtäviä, kuten kiipeilyseinän ylitys, esteen alitus ja käsisammuttimen siirto. LUP:n joukkue pääsi ainoana joukkueena yhteispisteissä yli 1000 pisteeseen.

Nummelan ja Turun VPK:n tytöistä koottu joukkue osallistui tyttöjen sarjaan ainoana joukkueena, voittaen näin ollen myös SM-kultaa. Nummelan VPK:n edustajat joukkueessa olivat Emilia Tuomikoski, Emmi Takanen sekä Jenna Kivimäki.

CTIF on kansainvälinen palo- ja pelastusalan järjestö, jossa on mukana yli 30 jäsenmaata ja noin 50 jäsenjärjestöä. CTIF edistää mm. palokuntanuorisotyötä ja se on myös vuodesta 1961 organisoinut neljän vuoden välein pidettäviä MM-kisoja (CTIF Fire Brigade Competitions), joihin osallistuu n. 3 000 kilpailijaa. Kansainväliset palokuntanuorten kilpailut järjestetään kahden vuoden välein, lukuun ottamatta niitä vuosia, jolloin on isot kilpailut. Nuorisosarjassa kilpailevat ovat iältään 11–16 -vuotiaita.

Euroopan alueella palokuntanuorisotoiminnassa on mukana n. 650 000 nuorta. Kansainvälinen palokuntakilpailu on Suomessa vielä vähän tuntemattomampi laji, mutta etenkin Keski-Euroopassa laji on hyvin suosittu.