Nummelan uusi nuorisotila: "Huippupäivinä noin 70 kävijää" – Paikan nimi selviää virallisissa avajaisissa

Nummelan uusi nuorisotila sijaitsee Prisman kakkoskerroksessa, hissien lähellä. Tässä on menossa 7.-luokkalaisista 17-vuotiaisiin -ilta, ovella nuoriso-ohjaaja Jani Mykkänen. Marja Keski-Luopa

Marja Keski-Luopa

Nummelan uusi nuorisotila Prisman kakkoskerroksessa on ollut auki runsaan kuukauden, syyskuun alusta.

– Nopeasti kasvaneet kävijämäärät kertovat, että toiminnalle on suuri tarve. Huippupäivinä kävijöitä on yhteensä noin 70, kertoo nuorisopäällikkö Sampo Anttila Vihdin kunnasta.

Kävijäryhmiä on kaksi: "pienet" 5.–6.-luokkalaiset ja "isot" 7.-luokkalaisista 17-vuotiaisiin.

– Aukioloaikoja on laajennettu siten, että tila on auki molemmille kävijäryhmille maanantaisin, keskiviikkoisin, torstaisin ja perjantaisin. Perjantai-iltojen aukioloaikaa on pidennetty siten, että tila sulkeutuu vasta kello 23.

Pienille on varattu iltapäiväajat kahdesta neljään, perjantaisin vartin yli kolmesta viiteen.

Isoille on ilta-ajat viidestä yhdeksään, perjantaisin kuudesta yhteentoista.

Tiistaisin, lauantaisin ja sunnuntaisin nuorisotila on kiinni.

Viralliset avajaiset pidetään loppuvuodesta, todennäköisesti marraskuussa, kunhan viimeisetkin hankinnat tilaan on saatu tehtyä ja toiminta vakiintunut.

– Nuoria osallistetaan toiminnan suunnitteluun ja toteuttamiseen, joten olemme tietoisesti ajoittaneet avajaiset vasta loppuvuoteen turhan kiireen välttämiseksi.

Nuoret ovat mukana esimerkiksi uuden tilan nimen päättämisessä sekä hankintojen, teemapäivien ja tapahtumien suunnittelussa ja toteutuksessa.

Kommentoi