Johanna Mäkeläisen uudella albumilla opitaan luopumaan – Juuret-levy on äänitetty livenä, laulut mukaan lukien

Vihtiläistaustainen Johanna Mäkeläinen julkaisee lokakuun lopulla Juuret-nimisen levyn. Eero Liimatainen

Vihtiläistaustainen laulaja-lauluntekijä Johanna Mäkeläinen julkaisee uuden albumin perjantaina 22. lokakuuta. Juuret-levy kulkee teemallisesti luopumisen ja jonkin uuden alkamisen välimaastossa.

– Elämässäni on viime vuosina ollut paljon luopumista ja aika vaikeitakin hetkiä. Luopumisen teema on siksi aika vahvasti esillä monissa biiseissä. Mutta koska tyhjiö täyttyy aina, on mukana myös uuden alkamisesta seuraavaa ihmetystä ja ympärillä olevan hyvän huomaamisesta seuraavaa onnea, Mäkeläinen kertoo tiedotteessa.

Juuret-levy on Mäkeläisen toinen pitkäsoitto ja se on tehty yhteistyössä taiteellisen tuottajan Matias Kiiverin kanssa. Levy on äänitetty livenä laulut mukaan lukien. Nykyään poikkeuksellinen työtapa kuuluu musiikissa rentoutena ja vivahteikkuutena – yhdessä hengitetyn ja eletyn musiikin magia rosoineen tulee lähelle. Levy on äänitetty Hollywood House -studiolla keväällä 2021.

Ennen albumia julkaistaan vielä yksi ennakkosingle. Torstaina 7. lokakuuta ilmestyvä Soittakaa palokunta! kertoo elämän arvaamattomuudesta. Pölyävän ja kuivan tasangon musiikillinen maisema on kudottu yhdistelemällä vaikutteita kansanmusiikista, bluesista ja rockista. Juuret-albumilta on aiemmin julkaistu Juuret tiukassa -single, joka muun muassa nousi Radio Dein soittolistalle.

Artistin musiikki ammentaa folk-perinteestä pohjimmaisena tarkoituksenaan löytää harmonia ja kauneus kaaoksen ja arjen keskeltä. Inhimillisyys tuntuu lauluissa, joissa ei ole vain yhtä totuutta ja mittakaava vaihtelee ruohonjuurelta galakseihin.

Seesteinen soundi syntyy kuulaasta, herkästä ja vaivattoman kuuloisesta laulusta, jonka ympärille yhtye luo elävän ja monisäikeisen kudelman. Yhtyeessä soittavat Tero Kumpulainen, Niilo Suihko ja Olli Teirikko.

Johanna Mäkeläisen esikoisalbumi Rikas julkaistiin vuonna 2019.

Kommentoi