Ilmapartiolippukunta aloittaa Nummelassa: Vihtiin on toivottu kolmatta lippukuntaa, nykyisiin lippukuntiin saattaa olla 50 lapsen jonot

Kiinnostus ilmapartiota kohtaan kasvaa koko ajan. Tästä on esimerkkinä Nummelan uusi ilmalippukunta. Nina Miettinen

Tarja Omenainen

Nummelaan perustetaan ilmapartiolippukunta. Vihtiin on toivottu kolmatta lippukuntaa, sillä nykyisiin lippukuntiin Vihterään ja Hiidenveden Samoojiin saattaa olla 50 lapsen jonot. Etenkin Nummelassa on tarvetta useammille partioryhmille. Tulevaisuudessa ryhmien tarve lisääntyy entisestään, kun alueelle muuttaa lisää asukkaita.

Lippukunnan virallinen perustamiskokous on lokakuun lopussa, mutta uuden lippukunnan toiminta alkaa lauantaina 9.10. kello 10-12 perhepartioryhmän tutustumiskerralla Nummelan lentokentän nuotiopaikalla lentokentän länsipuolen lentokonehallien läheisyydessä.

– Tutustumme toisiimme, ihmettelemme lentokoneita, suunnittelemme toimintaa ja syömme eväitä. Tutustumiskerta on kaikille avoin ja maksuton. Maanantaina 11.10. kokoonnumme kello 18 kiinnostuneiden aikuisten kesken suunnittelemaan toimintaa etäyhteyden välityksellä, kertovat ilmapartiolippukuntaa Nummelaan perustamassa oleva perhepartio-ohjaaja Tiia Peippo sekä kummilippukunta Malmin Tuulenkävijöiden Hannu Tiitu.

– Lippukunnan toimintaan pääsee mukaan kaikenikäisenä. Kaipaamme erityisesti yhdistystoiminnasta tai ryhmien vetämisestä kiinnostuneita aikuisia mukaan vapaaehtoisiksi lippukuntaan. Lippukunnassa on alkamassa syksyllä sekä perhepartiotoiminta että sudenpentujen ja seikkailijoiden yhteinen partioryhmä, mikäli lasten vanhemmat ja huoltajat lähtevät järjestämään toimintaa, jatkaa järjestökoordinaattori Nina Miettinen Uudenmaan Partiopiiristä.

Perhepartio on suunnattu alle kouluikäisille lapsille ja heidän perheilleen. Perhepartio tarjoaa lapsiperheille mahdollisuuden viettää mukavia hetkiä luonnossa ja lentokentän ympäristössä.

– Teemme retkiä, leikimme, askartelemme ja osallistumme lippukunnan yhteisiin tapahtumiin. Kokoonnumme noin kerran kuussa. Aikataulusta sovitaan osallistujien kesken. 7-9-vuotiaat sudenpennut ja 10-12-vuotiaat seikkailijat kokoontuvat noin kerran viikossa.

– Jos on kiinnostunut luonnosta, ilmailusta ja lentämisestä on ilmapartio varmasti erityisen kiinnostava harrastus, Peippo vinkkaa.

Kommentoi