Uusin Vakka ilmestyy jouluksi – Seurakuntalehti jaetaan lähes 15 000 kotitalouteen Vihdissä

Vihdin seurakunta on julkaissut seurakunnan uutisia, toimintaa ja tapahtumia esittelevää seurakuntalehteä vuodesta 1983 alkaen. Alussa lehti ilmestyi vuorotellen Vihdin Uutisten ja Luoteis-Uusimaan liitteenä.

Vakka-nimisenä seurakuntalehti ilmestyi ensimmäisen kerran 9.12. 2005.

Aluksi Vakka on ollut sanomalehden muotoinen. Yli 10 vuoden ajan Vakkaa on voinut lukea myös sähköisenä seurakunnan nettisivuilta.

Vuodesta 2018 alkaen Vakka on ilmestynyt 24 sivun kokoisena lehtenä, jossa jokaisella aukeamalla on värikkäitä valokuvia. Lähes 15 000 vihtiläistä kotitaloutta on saanut Vakan postilaatikkoonsa joulun alla, pääsiäisenä ja syyskauden alkaessa.

Viimeisin Vakka ehti ilmestyä juuri ennen koronavirusepidemian alkua vuonna 2020. Lukijoiden kannalta oli harmillista, että merkittävää osaa Vakan esittelemistä tulevista tapahtumista ja toiminnasta ei ollutkaan enää mahdollista toteuttaa rajoituksien vuoksi.

Kirkkoherran päätöksellä päätettiin siirtää seuraavan Vakan julkaisua. Kuukaudet kuitenkin kuluivat ja epidemian rajoitukset tiukentuivat, eikä kukaan tiennyt, mitä toimintaa olisi milloinkin mahdollista järjestää.

Seurakuntalaisilta on tullut paljon tiedusteluja seuraavan Vakan ilmestymisestä. Seurakunnan viestinnästä kerrotaan, että joulun alla ilmestyy seuraava Vakka. Suunnittelu on jo vauhdissa ja paperienkeleitä aseteltu valokuvattavaksi.

Etusivulla nyt

Luetuimmat