Lehtiuudistus: Vihdin Uutiset keskittyy ihmisiin ja menovinkkeihin, Luoteis-Uusimaa ainutlaatuisiin paikallisuutisiin ja politiikkaan

Vihdin Uutisia ja Luoteis-Uusimaata tekee joukko innokkaita tekijöitä: Toimittaja Tarja Omenainen, toimittaja Marja Keski-Luopa, ilmoituspäällikkö Miia Tsutsunen, myyntijohtaja Jarno Sillanpää, toimittaja Maija-Liisa Nyman ja päätoimittaja Aija Pirinen.

Vihdin Uutiset

Vihdin Uutiset ja sisarlehti Luoteis-Uusimaa ilmestyvät tästä viikosta alkaen uudistuneina. Tässä vaiheessa muutos koskee ensisijaisesti linjamuutoksia ja juttujen painopisteitä. Lehtien visuaalinen uudistus tehdään ensi keväänä.

Vihdin Uutisilla ja Luoteis-Uusimaalla on keväästä lähtien ollut yhteinen toimitus ja myynti.

– Koska sama porukka tekee molempia lehtiä, koimme tarpeelliseksi profiloida lehdet erilaisiksi. Haluamme tarjota niin lukijoille kuin ilmoittajille kaksi selkeästi erilaista ja ainutlaatuista tuotetta, toukokuussa lehtien yhteisenä päätoimittajana aloittanut Aija Pirinen sanoo.

– Kun lehdet ovat erilaisia, niin tarjoamme ilmoittajille valinnanvaraa. Jos alueen ilmoittaja ottaa ilmoituksen molempiin lehtiin, tavoittaa hän erittäin kattavasti vihtiläiset, lehtien myyntijohtaja Jarno Sillanpää toteaa.

Tilattava paikallislehti Luoteis-Uusimaa on paikallinen ja terävä uutislehti. Se syventää ja taustoittaa Vihdin alueen uutisia ja pureutuu paikallispolitiikan kiemuroihin pintaa syvemmältä.

– Luoteis-Uusimaalla on vahva perinne ja osaaminen politiikan uutisoinnissa. Sitä vahvistamme entisestään. Median tehtävä on toimia vallan vahtikoirana, eli penkoa, tutkia, haastaa ja välillä kyseenalaistaa poliittista päätöksentekoa. Tässä Luoteis-Uusimaa haluaa ottaa jatkossa vahvan roolin, Pirinen sanoo.

Luoteis-Uusimaa haluaa herättää vihtiläisten kiinnostusta paikallispolitiikkaan. Tavoitteena on tehdä kiinnostavia ja koukuttavia juttuja paikallispolitiikasta.

– Pyrimme aktivoimaan ihmisiä ajattelemaan ja ottamaan kantaa. Haluamme virkistää keskustelua ja saada vihtiläiset innostumaan vaaleissa vaaliuurnille. Tämä on tärkeää erityisesti tulevissa aluevaaleissa, jotta Vihdin ääni kuuluisi myös hyvinvointialueella, Pirinen jatkaa.

Luoteis-Uusimaa kertoo jatkossakin tuttuun tapaan ainutlaatuisia paikallisuutisia Vihdistä sekä elämänmakuisia juttuja muun muassa paikallisesta historiasta.

Keskiviikkoisin joka kotiin jaettava Vihdin Uutiset keskittyy puolestaan ihmisiin, ilmiöihin ja menovinkkeihin. Viihdyttävä, hyväntuulinen ja koskettava kaupunkilehti tarjoaa henkilöhaastatteluja sekä ajattomia ilmiöjuttuja ja kertoo, mitä Vihdissä tapahtuu ja minne vihtiläisten kannattaa lähipäivinä suunnistaa.

Vihdin Uutiset tulee myös järjestämään lukijakilpailuja, äänestyksiä ja lukijakyselyitä.

– Vihdin Uutiset kertoo vihtiläisistä ihmisistä ja heidän ajatuksistaan. Haluamme myös aktivoida vihtiläisiä osallistumaan lehdentekoon kyselyillä, kilpailuilla ja äänestyksillä. Haluamme vahvistaa paikallisidentiteettiä, ”vihtiläisyyttä” ja saada myös muualta muuttaneet sitoutumaan alueeseen ja tuntemaan ylpeyttä omaa kotiseutuaan kohtaan, Pirinen toteaa.

Tästä on kyse

Eri lehdet, samat tekijät

Vihdin Uutiset on vuonna 1979 perustettu kaupunkilehti. Luoteis-Uusimaa on vuonna 1952 perustettu tilattava paikallislehti.

Lehtiä kustantaa Etelä-Suomen Media Oy, joka on osa Keskisuomalainen-konsernia.

Lehdillä on toukokuusta 2021 lähtien ollut yhteinen toimitus ja yhteinen päätoimittaja. Myös lehtien myyntitiimi on yhteinen.

Vihdin Uutiset ja Luoteis-Uusimaa tekevät tiivistä yhteistyötä myös samaan konserniin kuuluvan Karkkilan Tienoon ja Länsi-Uusimaan kanssa.

Kommentoi