Lempi-lammas on kaikkien kaveri – mikkelinpäivänä koko perheen tapahtuma Vihdin kirkonmäellä

Lempi-lammas (johtava varhaiskasvatuksenohjaaja Lotta Saine) on ilahduttanut lapsia Vihdin seurakunnassa jo kymmenen vuoden ajan. Outi Lähteenoja

Outi Lähteenoja

Vihdin seurakunnan Lempi-lammas on useille vihtiläisille lapsille tuttu pörröinen lammas.

Lempi löysi tiensä Vihtiin Hyvinkään kautta, jossa lapsia ilahduttaa Lempin kaunis, valkoinen serkku, Lysti-lammas. Aivan kuten serkkunsa, Lempi-lammas haluaa luoda läsnäolollaan turvallisen ilmapiirin kaikille, lapsille ja aikuisille. Nimeksi hän sai Lempi, koska hän on lempeä kaikille!

Korvassa Lempillä on korvamerkki, kuten kaikilla lampailla. Lempin korvamerkki onkin hieman erilainen: pieni risti, jossa lukee Joh. 10:14. Lyhennys on raamatunlause Johanneksen evankeliumista: ”Minä olen se hyvä paimen, ja minä tunnen omani, ja minun omani tuntevat minut.”

– Tää sopii just mulle, koska me kaikki ollaan sen hyvän paimenen omaa laumaa, toteaa Lempi korviaan ja ristiä heilutellen.

Aina iloista Lempi-lammasta voi nähdä seurakunnan kerhoissa ja lastentapahtumissa. Seuraava tapahtuma on nyt sunnuntaina 3.10. klo 10 alkaen Vihdin kirkossa. Tuolloin vietetään mikkelinpäivää, joka on enkelien päivä. Enkelit ovat Jumalan luomia henkiolentoja, jotka suojaavat ja opastavat ihmisiä. Arkkienkeli Mikaelin mukaan nimettyä enkelien ja lasten juhlapäivää on vietetty satoja vuosia ympäri maailmaa.

Vihdissä mikkelinpäivänä on järjestetty jo vuosia perinteinen koko perheen perhetapahtuma.

– Kaikenikäiset ovat tervetulleita mukaan nauttimaan lasten ilosta, tarkentaa Hanna, Lempi-lampaan kaveri ja seurakunnan varhaiskasvatuksenohjaaja. Alussa perhemessussa kuullaan kertomuksia erilaisista enkeleistä.

– Ja lauletaan kaikille tuttuja enkelilauluja! Enkeleitä pääsee myös piirtämään kortteihin, jotka ilahduttavat seuraavia Vihdin kirkkoon tulevia, kuvailee Antti-pappi, joka hänkin on Lempi-lampaan kaveri ja yksi puuhapisteiden vetäjistä.

Mikkelinpäivän tapahtumassa puuhapisteitä on sisällä ja ulkona Kirkonmäellä. Perheen pienimmille kiltti poni tarjoaa kyytiä kirkon ympäri. Ja jos kiipeää korkealle kirkkosalin parvelle, voi kokeilla isoja urkuja Kaisa-Leena-kanttorin opastuksella.

– Uruissa on pari tuhatta pilliä, jotka soivat vuorotellen tai yhtä aikaa, vähän niin kuin monta nokkahuilua, Kaisa-Leena esittelee jatkaen: – Urkuja pääsee itse soittamaan ja kurkistamaan urkujen sisälle, mikä on erityisen jännittävää.

Jotta jaksaa kokeilla ja nähdä, voi syödä juustoista uunivuokaa värikkäistä syksyn kasviksista. Virvoketarjoilun kanssa on tarjolla pullaa. Lempi-lammas on jo ainakin ilmoittanut juovansa mieluummin mehua, vaikka aikuiset juovatkin kirkkokahveja. Perhetapahtumassa ei olla unohdettu aikuisiakaan.

Kommentoi