Ulkoilua ja sienestystä Vesikansan metsissä

Eläkeliiton Nummelan yhdistys teki sieniretken Varpu-Leena Malmgrenin opastuksella. Anja Nurmikanta

Lea Laurell

Eläkeliiton Nummelan yhdistys teki sieniretken Vesikansan metsiin ja kutsui oppaakseen sieniasiantuntijan Varpu-Leena Malmgrenin. Iloinen ja reipas porukka nautti syyspäivästä täysin siemauksin.

Liekkö viikonloppu ja sienestäjät verottaneet sienisatoa, kun nyt löytyi vain vähän sieniä. Kokenut opas löysi kuitenkin paljon erilaisia ja hyviä ruokasieniä esiteltäväksi. Monellekin oli iso asia nähdä aidosti luonnossa sienet ja kuulla selkeät tuntomerkit, jottei vahinkoja pääsisi tapahtumaan vaarallisten sienien osalta. Retkeläiset saivat hyviä vinkkejä sienimaastoista, turvallisista ja maukkaista sienistä aloittelijoille ja tietenkin myös sienten käsittelystä.

Sieniretkessä yhdistyi kolme tärkeää asiaa: liikunta ja ulkoilu sekä hyöty luonnonvaraisten kasvien, sienien, hyväksikäytöstä. Iloinen puheensorina ja nauru kuuluivat koko retken ajan ja Varpu-Leena Malmgrenia kuunneltiin tarkalla korvalla. Tällä kertaa eivät värikkäät ja kauniit sienikorit täyttyneet, mutta raikas syysilma virkisti ja tietoa saatiin paljon.

Joukolla on kiva ja turvallista lähteä retkeilemään myös ikäihmisen. Lähdetään toistekin – ja kerätään myös marjoja.

Kommentoi